Το Ποτάμι των τρελών

           
Ετοιμάζουν λέει το Χάρη για αρχηγό του Ποταμιού. Τι φρούτο είναι αυτός ο Χάρης; Από που μας ξεφύτρωσε;  Ποιος μας τον φόρτωσε; Έχει σπουδάσει λέει μηχανικός συστημάτων στο Emperial College και έχει εργαστεί σε μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις. Για όλους αυτούς τους πολύ σοβαρούς λόγους έπρεπε να γίνει Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών! Ε και αφού διετέλεσε σε αυτή τη θέση, έχει όλα τα προσόντα για αρχηγός του Ποταμιού.
            Βγαίνει ένας καραπασόκος δημοσιογράφος και κάνει ένα κόμμα. Παίρνει μεγάλη στήριξη από καραπασόκους καναλάρχες και δημοσιογράφους. Βρίσκει και άλλους καραπασόκους και τους βάζει μέσα στο κόμμα. Βρίσκει και κάποιους απο την ελαφροαριστερά, έτσι για ποικιλία και ξεκάρφωμα η ξεκάφρομα. Στην συνέχεια συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ της Ευρώπης δηλαδή τους Ευρωσοσιαλιστές. Μέχρι στιγμής όλα είναι λογικά και φυσικά.
            Μετά αρχίζουν τα παλαβά. Συνεργάζεται το Ποτάμι με τη Δράση, την οικονομική ακροδεξιά.  Τη Δράση την ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος που έφυγε από τη ΝΔ γιατί οι απόψεις του σε οικονομικά ζητήματα ήταν πολύ ακραίες για το κόμμα της δεξιάς. Κάποια στιγμή, κάνει μια ευκαιριακή συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, με μοναδικό κοινό σημείο τη φιλοαμερικανική στάση. Η συμμαχία αυτή ήταν προεξοφλημένο να αποτύχει.
            Ρε παιδιά, η Αντιγόνη, η ανιψιά του Μητσοτάκη, τι ιστορία είναι;  Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Ενιαίου Συνασπισμού από το 1990 έως το 1996, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ από το 2004 έως το 2006, για να καταλήξει το 2012 στην αντιπροεδρία της Δράσης. ΙΣΤΑΜΕ για όσους δεν γνωρίζουν είναι το Ινστιντούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών «Ανδρέας Παπανδρέου» και είναι βαθύ και αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ.
            Ο Τοντολάκης, οι άλλοι καραπασόκοι και ελαφροαριστεροί είναι από μια μεριά συνεπείς με την πολιτική τους τοποθέτηση. Χωρίς τη Δράση το Ποτάμι δεν θα είχε κάποιο πρόβλημα. Θα ήταν απλά άλλο ένα κόμμα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, ένα ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα. Η Δράση όμως είναι το μεγάλο μπέρδεμα. Ότι να 'ναι, όπως να 'χει για να πάρουμε τις καρέκλες! Χρειάζονται πολύ σοβαρή ψυχανάλυση. Τι δουλειά έχει η Δράση σε αυτό το αριστεροπασοκικό συρφετό του Ποταμιού; Συγγνώμη, σοσιαλδημοκράτες ήταν τόσο καιρό και δεν το είχαμε καταλάβει. Γιατί δεν μας το έλεγαν; Εάν το Ποτάμι ανήκε στην ομάδα του ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) θα μπορούσα με μεγάλη δυσκολία να καταλάβω τη συνεργασία. ALDE και Κύρκος όμως δεν συνάδουν. 

Δημήτρης