Μυστική συνταγή

               
               Συγγνώμη εσείς είστε πιο στιούπιντ και από τους Νεοδημοκράτες! Κάτι που είναι αδύνατο γιατί πιο πολύ πεθαίνεις! Αφού μιλάτε και γράφετε δεν είστε ντεντ και άρα πιο στιούπιντ. Όμως αυτά που λέτε είναι βέρυ βέρυ στιούπιντ. Κάνω χιούμορ...μην παρεξηγηθώ...  
                Αναφέρομαι σε πρόσφατα άρθρα και ιδιαίτερα στο προηγούμενο. Το κόμμα της Γιάννας το ακούμε από το 2004, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε τώρα 2015 και πάμε για 2016. Σχεδόν άλλο τόσο διάστημα ακούμε για Γλύξμπουργκ, Φράγκο, Μαρκεζίνη κλπ.
              Το 2025 ακόμη θα ακούμε αυτά τα ονόματα αλλά δεν θα έρχονται. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ούτε τυχαίοι είναι ούτε επιπόλαιοι. Νομίζω ότι εάν έβλεπαν προοπτική θα το είχαν τολμήσει. Κάτι άμα ακούγεται πολύ, κουράζει, μπαγιατεύει και βρωμίζει στο τέλος. Γίνεται παλιό και φθαρμένο χωρίς να έχει καν παρουσιαστεί. Μπορεί οι φήμες να μην προέρχονται από τους ίδιους. Σημασία έχει ότι δημιουργούνται, κυκλοφορούν, κουράζουν και παλιώνουν. Εάν δεν γίνει κάτι άμεσα δεν θα γίνει ποτέ. Μετά λέτε να βρεθούν στο ίδιο κόμμα Γιάννα, Παύλος Γλύξμπουργκ, Καμένος, Καρατζαφέρης, Γεωργιάδης, Βορίδης. Δεν γίνεται για τον πολύ απλό λόγο! Κανείς δεν θα θέλει να είναι υπό κάποιον άλλο. Όλοι θα θέλουν να γίνουν αρχηγοί.
            Δεν είδατε τι έπαθε ο γκόλντεν μπόης ο Τζέφρης με το βαρύ όνομα, γιος και εγγονός πρωθυπουργών. Ο ίδιος πρώην πρωθυπουργός και πήρε λίγο παραπάνω από τον Απόστολο Γκλέτσο.  Νομίζω ότι και η Γιάννα και ο Τζέφρης είναι ήδη ενταγμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κινούνται στη αφάνεια. Κάπου αναφέρθηκε και ο Χρήστος Ζώης. Είναι αξιόλογος και σοβαρός. Όμως ενώσανε δυνάμεις με Νικολόπουλο, Ψωμιάδη και Πολύδωρα και πήραν χαμηλότερα ποσοστά από το Χατζημαρκάκη. Αυτός έκανε προεκλογική εκστρατεία από τη Γερμανία και απλά βγήκε λίγο στα κανάλια. Νομίζω ότι όσες προσπάθειες έχουν μπροστά πρόσωπα της ΝΔ δεν θα πετύχουν σπουδαία πράγματα. Η ιδέα να σπάσει η ΝΔ σε 2-3 κόμματα είναι καλή ιδέα. Με ποιο τρόπο όμως;  Εάν βγούν μπροστά πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ θα έχει επιτυχία;
            Γράφετε για τους Δημοκρατικούς που είναι νέα πρόσωπα. Έχουν επαφές με τη Γιάννα και πριν λίγους μήνες έγιναν αξιόλογες προσχωρήσεις. Έκαναν το καλοκαίρι εκδήλωση με την συμμετοχή ενδιαφερόντων ονομάτων. Ε και τι έγινε στο τέλος; Ενώσανε δυνάμεις με την Κοινωνία Αξιών και τους Πειρατές και πήραν το συντριπτικό ποσοστό του 0,28%. Η Δημιουργία Ξανά που αναφέρετε επίσης πήρε 0,5% στις πρόσφατες εκλογές. Σε καμμία περίπτωση δεν ειρωνεύομαι την προσπάθεια των ανθρώπων, το αντίθετο μάλιστα την σέβομαι και την εκτιμώ.  Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο πραγματικά πολύ δύσκολο είναι να κερδίσεις πρώτα αναγνωρισιμότητα και μετά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.  Απλά είναι ποσοστά που δεν δίνουν πολλές ελπίδες για το μέλλον. Εκτός εάν περιμένουν είκοσι με τριάντα χρόνια, όπως ο Λεβέντης και ο Μιχαλολιάκος. Κάποια άλλη συνταγή θέλει. Νομίζω ότι την έχω βρεί αλλά θα την κρατήσω μυστική. 

Νάσος Ο