Αντι-Τσίπρες

Ακούγονται πολλά σενάρια για τη διαδοχή στη ΝΔ αλλά το επικρατέστερο είναι το εξής. Αναλαμβάνει ο Βαγγέλας για μερικά χρόνια, μέχρι η ΝΔ να ετοιμάσει τους αντι-Τσίπρες για να συναγωνιστούν στη διεκδίκηση της αρχηγίας. Μερικά από τα ονόματα που ακούγονται, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο είναι (ηλικιακά):
  • Κώστας Σκρέκας, βουλευτής Τρικάλων. Γεννήθηκε το 1973 και είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Τσίπρα. Έχει διατελέσει υπουργός Ανάπτυξης.
  • Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, βουλευτής Σερρών. Είναι γεννημένος το 1974 και έχει την ίδια ακριβώς ηλικία με τον Τσίπρα. Είναι ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού.
  • Βασίλης Κικίλιας, βουλευτής Α' Αθηνών. Γεννήθηκε και αυτός το 1974 και είναι πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης. Είναι ακριβώς 2 μέτρα. Φανταστείτε debate με τον Τσίπρα (1,77) δίπλα-δίπλα. Βέβαια και ο Σαμαράς που είναι 1,90 τι κατάφερε;
  • Κώστας Καργκούνης, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ. Γεννήθηκε το 1975 και είναι ένα χρόνο μικρότερος από τον Τσίπρα. Έχει διατελέσει υφυπουργός Δικαιοσύνης και είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.
  • Γιώργος Παπανικολάου, δήμαρχος Γλυφάδας. Γεννήθηκε το 1977. Έχει διατελέσει γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
  • Κώστας Μπακογιάννης, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Γεννήθηκε το 1978. Είναι πρώην δήμαρχος Καρπενησίου και γιος της Ντόρας. 
  • Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Συνομήλικος με το Κώστα Μπακογιάννη γεννήθηκε και αυτός το 1978. Στο παρελθόν έχει εκλεγεί βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.
  • Ανδρέας Παπαμιμίκος, γραμματέας πολιτικής επιτροπής της ΝΔ. Γεννήθηκε το 1979 και είναι πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
  • Σάκης Ιωαννίδης, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Γεννήθηκε το 1981 και έχει διατελέσει γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
             Το να δημιουργήσει η ΝΔ κάποια πολιτικά brand δεν είναι κακό. Τον Τσίπρα ξεκίνησαν να τον κατασκευάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν δέκα χρόνια. Όλοι είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα, όπως και ο Τσίπρας άλλωστε. Αρκετοί είναι από μικρά η μεγάλα πολιτικά τζάκια. Για να ετοιμαστούν θα χρειαστεί μια δεκαετία. Εν τω μεταξύ τι γίνεται; Θα έχουμε δέκα χρόνια Τσίπρα;
            Η γενιά των πενηντάρηδων «τρώει μεγάλο ρίξιμο» γιατί τους προσπερνάνε και από την γενιά των εξηντάρηδων πάνε στη γενιά των σαραντάρηδων. Δυστυχώς είναι οι περισσότεροι φλώροι και δεν θα δημιουργήσουν θέμα. Εάν δεν ήταν φλώροι θα έριχναν χοντρό βρισίδι στα γερόντια και μπορεί καμιά σφαλιάρα. Μόνο ο Βορίδης θα μπορούσε να πάρει ένα τσεκούρι και να τους τακτοποιήσει. Δεν τον παίρνει όμως γιατί είναι φιλοξενούμενος.
            Τέλος, επειδή παίζουν πολλά σενάρια είναι πιθανό τελικά να επικρατήσει κάποιο άλλο. Επίσης ο κομματικός σχεδιασμός λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο που είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Σημειώσεις
  1. Είχα ξεχάσει κάποιον και μου το είπαν και τον συμπλήρωσα. Εάν υπάρχει και άλλος που λείπει παρακαλώ ενημερώστε με μέσω email. 
  2. Δεχτήκαμε πολλά σχόλια και παρατηρήσεις  για δυο άρθρα φίλων και συναγωνιστών που χαρακτηρίζουν τους πενηντάρηδες της ΝΔ φλώρους (Δημιουργία πολιτικού brand Όταν συνταξιοδοτηθούν τα γερόντια της ΝΔ) Αυτό που μας έλεγαν ήταν: «Σύμφωνοι για τους άλλους, είναι φλώροι αλλά ο Χ δεν είναι». Ο Χ ήταν κάθε φορά κάποιος διαφορετικός. Δεν έχουμε κάποιο φλωρόμετρο για να μετράμε τον φλωρισμό. Εξάλλου τα άρθρα έχουν καυστικό ύφος και διάθεση χιούμορ.   

Τάσος Η