Το μέλλον της Ελλάδας

Παρακάτω περιγράφω την εικόνα της Ελλάδας σε 20-30 χρόνια από σήμερα. Η άποψη αυτή δεν είναι μόνο δική μου αλλά την έχουν πολλοί φίλοι και γνωστοί μου με τους οποίους συζητάω τα θέματα αυτά.
Οι επιχειρήσεις που θα υπάρχουν θα είναι κυρίως: 
εισαγωγικές, τουριστικές, αγροτικές, αγροτικής μεταποίησης, κατασκευαστικές, τηλεπικοινωνιών, τράπεζες, εστίασης.
Η χώρα δεν θα έχει βιομηχανίες και βιοτεχνίες εκτός από την αγροτική μεταποίηση και δεν θα εξάγει τίποτα άλλο εκτός από τον τουρισμό. 
Οι περισσότερες εταιρείες θα ανήκουν σε ξένους (κυρίως Ευρωπαίους). Τις περισσότερες δουλειές θα τις έχουν μετανάστες και τα παιδιά τους.  Όπου δεν απαιτείται κάποιο μορφωτικό επίπεδο θα απασχολούνται αποκλειστικά μετανάστες. Όπου απαιτείται μορφωτικό επίπεδο, οι θέσεις θα καλύπτονται πρώτα από παιδιά μεταναστών και στη συνέχεια αυτές που μένουν κενές θα καλύπτονται από Έλληνες.
Θα υπάρχουν τρεις τάξεις, δύο πολύ μικρές και μια μεγάλη που θα είναι το 80-90% του πληθυσμού. Η τάξη των πολύ πλουσίων που θα είναι οι πολιτικοί και οι μεγαλοεπιχειρηματίες φίλοι τους καθώς και τα παιδιά των σημερινών πολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματιών φίλων τους. Μετά τη τάξη των πλουσίων θα υπάρχει μια πολύ μικρή μεσαία τάξη από γιατρούς, δικηγόρους, ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους, διευθυντές επιχειρήσεων κλπ. Θα ακολουθεί η μεγάλη τάξη φτωχών που ίσα ίσα θα συντηρούνται στη ζωή.
Οι περισσότεροι Έλληνες θα έχουν φύγει στο εξωτερικό. Πολλοί νέοι σήμερα πιστεύουν τους απατεώνες τους πολιτικούς ότι θα έρθει η ανάπτυξη, θα φτιάξουν τα πράγματα κλπ. Δηλαδή τι περιμένουν, να τους περιγράψουν την πραγματική εικόνα όπως τη περιγράφω παραπάνω; Παραμυθιάζουν το κόσμο για να πάρουν τις καρέκλες και να αυξήσουν τις καταθέσεις τους και τα ακίνητα τους. Όταν όμως οι νέοι διαπιστώσουν ότι τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν, τότε δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να φύγουν μετανάστες. Θα φύγουν κυρίως οι νέοι γιατί είναι πιο εύκολο για κάποιον που αρχίζει τη ζωή του να κάνει ένα ξεκίνημα σε μια ξένη χώρα. Θα φύγουν όμως και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.
Όσοι τα καταφέρουν στο εξωτερικό θα πάρουν και τους γονείς τους η θα μπορούν να τους στέλνουν λίγα χρήματα ούτως ώστε να ζουν λίγο πάνω από το επίπεδο της εξαθλίωσης. Οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν παιδιά στο εξωτερικό θα ζουν σε επίπεδα εξαθλίωσης. Θα είναι άστεγοι και θα τρώνε από τα συσσίτια μέχρι να πεθάνουν από τις κακουχίες.
Οι Έλληνες έχουν τρεις επιλογές:
  • Να διώξουν με τις κλωτσιές όλους τους απατεώνες πολιτικούς και να βάλουν στη θέση τους ικανούς και έντιμους ανθρώπους από την κοινωνία για να ορθοποδήσει η χώρα.
  • Να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς.
  • Να περιμένουν στωϊκά την εξαθλίωση και το θάνατο από κακουχίες ευελπιστώντας σε μια καλύτερη μετά θάνατο ζωή.
Εάν θέλουν να διώξουν τους απατεώνες τους πολιτικούς πρέπει να το κάνουν πολύ γρήγορα. Κάθε μέρα που περνάει, η καταστροφή που προκαλούν στη χώρα οι επικίνδυνοι, ανίκανοι και διεφθαρμένοι παλιάνθρωποι συνεχώς μεγαλώνει.

Σταύρος Α