Εμπλοκή στα εσωτερικά ΝΔ

Ερώτηση
Με ποιο δικαίωμα ανακατεύεστε σε εσωτερικές διαδικασίες άλλων κομμάτων;

Απάντηση
  1. Δεν είμαστε κόμμα αλλά κίνηση και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία. Δεν συμμετέχουμε σε εκλογές και οι υποστηρικτές μας ψηφίζουν άλλα κόμματα.
  2.  Όταν ξεκινήσαμε το ΔΕΚΑ, πιστεύαμε ότι θα έχουμε αναλογική συμμετοχή από όλους τους πολιτικούς χώρους. Βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το πρώτο γράμμα Δ είναι γαλάζιο. Εμείς για αλλού κινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι κεντροδεξιάς προέλευσης. Γίναμε κίνηση  βάσης απογοητευμένων, δυσαρεστημένων, αγανακτισμένων, εξοργισμένων της παλιάς ΝΔ που είναι ανοικτή σε πολίτες άλλης πολιτικής προέλευσης. Δεν το σχεδιάζαμε αλλά μας προέκυψε και το δεχτήκαμε. Έτσι πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να εμπλακούμε στα εσωτερικά της ΝΔ. Δεν θα το κάναμε για κάποιο άλλο κόμμα.
  3. Πάραυτα, δεν ανακατευόμαστε ως ΝΕΑ ΑΡΧΗ αλλά ως Δέκα – e Βήμα. Τα δύο έχουν στενή σχέση αλλά είναι ανεξάρτητα. Να δώσουμε ένα παράδειγμα.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα να ανακατευτεί στα εσωκομματικά της ΝΔ αλλά η εφημερίδα Αυγή μπορεί.