Οι πλούσιοι εκπροσωπούν τους πάντες

           
 Έλληνας κροίσος με δέκα γράμματα. Θέλει να εκπροσωπήσει τη μεσαία τάξη. Αρχίζει από Μεϊ και τελειώνει σε ράκης. Άλλος Έλληνας κροίσος με εφτά γράμματα. Θέλει να εκπρσωπήσει τη λαϊκή και τη μεσαία τάξη. Αρχίζει από Τσ και τελειώνει σε ρας. Στην ελληνική πολιτική σκηνή (και όχι μόνο) συμβαίνει κάτι που δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους μου. Μια οικονομική τάξη εκπροσωπείται από ανθρώπους που ανήκουν σε άλλη τάξη. Συγκεκριμένα, η χαμηλή και η μεσαία τάξη εκπροσωπούνται από ανθρώπους που ανήκουν στην ανώτερη τάξη. Δεν αναφέρομαι στο αστρονομικό ποσό των 15 χιλ €  που είναι οι συνολικές απολαβές των βουλευτών. Αυτό πρέπει να πέσει σε λιγότερο από 4 χιλ €  συνολικά. Αναφέρομαι στην οικονομική τους κατάσταση πριν την εκλογή.
            Όλες οι τάξεις εκπροσωπούνται από τους πλούσιους. Δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι συστηματική προσπάθεια της τάξης των ισχυρών να ελέγχουν όλα τα κόμματα. Έτσι όποιο κόμμα και να κυβερνάει τα συμφέροντα των πλουσίων υπερασπίζεται. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα της δημοκρατίας. Οι πολίτες χρειάζονται την καλύτερη εκπροσώπηση των συμφερόντων τους. Η εκπροσώπηση αυτή δεν μπορεί να γίνει σωστά από ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετική τάξη. Ο εκπρόσωπος πρέπει να μπορεί να καταλάβει τους πολίτες που εκπροσωπεί. Πως μπορεί ο πλούσιος να καταλάβει τον μεσαίο η τον φτωχό; Δεν γίνεται! Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τα προβλήματα της μεσαίας και της χαμηλής τάξης εάν δεν ανήκει σε αυτή.
             Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τους πλούσιους ψευτο-αριστερούς. Πλούσιος και αριστερός είναι ασυμβίβαστα. Η αριστερά υποτίθεται ότι υποστηρίζει τις χαμηλότερες οικονομικές τάξεις. Πως ένας πλούσιος μπορεί ποτέ να υποστηρίξει μια τάξη διαφορετική από την δική του; Είναι δυνατόν να στρέψει το όπλο ενάντια στον εαυτό του; Μόνο εάν έχει τάσεις αυτοκαταστροφικές.  Έγινε λόγος από την αριστερά και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το δημοψήφισμα είχε ταξικά χαρακτηριστικά. Είναι αλήθεια! Μόνο που εσείς όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ (και σε άλλα αριστερά κόμματα) ανήκετε σε διαφορετική τάξη.
            Οι βουλευτές της ΝΔ είναι όλοι ζάπλουτοι αλλά θέλουν να εκπροσωπήσουν τη μεσαία τάξη. Έχουν δεκάδες ακίνητα, εκατομμύρια σε αποταμιεύσεις. Όλα αυτά τα έκαναν με τη ψήφο των κορόιδων των ψηφοφόρων. Απορώ με το θράσος τους να απευθύνονται στη μεσαία τάξη. Δεν θέλω ρε ελεεινοί υποκριτές να με εκπροσωπήσετε! Ανήκω στη μεσαία τάξη και θέλω αυτός που με εκπροσωπεί να ανήκει στην ίδια τάξη με εμένα. Στη ΝΕΑ ΑΡΧΗ προσπαθούμε να εκπροσωπήσουμε τη μεσαία τάξη και ανήκουμε οι ίδιοι στη μεσαία τάξη!

Σωτήρης Κ