Πρόταση ψήφου

            
Πεποίθηση μου είναι ότι για την κατάντια της χώρας ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό σύστημα. Λύσεις υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση και ικανότητα. Για να πάει μπροστά η χώρα χρειάζονται νέα κόμματα και νέα πρόσωπα.

Υπάρχουν διάφοροι κριτήρια επιλογής κόμματος στις εκλογές:


  • Ρουσφέτι
  • Ιδεολογία
  • Συμφέρον
  • Μήνυμα
  • Τακτική
             To  παραδοσιακό κριτήριο ήταν το ρουσφέτι που έχει ευτυχώς εκλείψει. Η ιδεολογία από μόνη της είναι ένας πολύ απλοϊκός τρόπος επιλογής. Μπορεί κάποιο κόμμα να ταιριάζει ιδεολογικά στον πολίτη αλλά να μην υποστηρίζει τα συμφέροντα του σε σημαντικά ζητήματα. Η ψήφος βάσει συμφερόντων είναι o θεμιτός και ο σωστότερος τρόπος κατά την άποψη μου. Είναι ψήφος σε κόμματα που στις προγραμματικές δηλώσεις τους έχουν πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κοινωνικών ομάδων που ανήκει ο πολίτης. Κανένα κόμμα από όσα κατεβαίνουν στις εκλογές με αξιώσεις δεν υποστηρίζει ικανοποιητικά πολιτικές που να εξυπηρετούν τους στόχους που έχουμε θέσει. Εάν υπήρχε κάτι τέτοιο θα είχαμε συμπορευτεί. Έτσι οι προτάσεις μου είναι βάσει α) μηνύματος  και β) τακτικής.

Α ) Πρόταση για ψήφο μηνύματος:
  1. Τελεία
  2. Δημιουργία Ξανά
            Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ αυτοπροσδιορίζεται στο κέντρο  + δεξιό χώρο και υπάρχει ιδεολογική εγγύτητα με τα δύο αυτά κόμματα. Έχουν φιλική στάση στο δασικό πρόβλημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Επίσης επιδιώκουν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, της υπερχρέωσης και της υπερφορολόγησης. Υπάρχουν κοινά σημεία αλλά και σημαντικές διαφορές. Έχουμε κάνει συζητήσεις αλλά ο βαθμός σύγκλισης δεν κρίθηκε ικανοποιητικός ώστε να αποφασισθεί η συμπόρευση. Οι προσπάθειες δεν έχουν εγκαταλειφθεί.
            Ο λόγος που προτείνω ψήφο στα δύο αυτά κόμματα είναι περισσότερο για να δοθεί ένα μήνυμα παρά λόγω σύγκλισης θέσεων. Είναι κόμματα δημιουργημένα από πολίτες όπως και εμείς. Κάνω παρένθεση και λέω πως δεν θεωρούμε ότι ο δήμαρχος μιας επαρχιακής κωμόπολης είναι μέρος του πολιτικού συστήματος. Ανήκουν στη μεσαία τάξη όπως και εμείς. Έχουν βάλει αρκετά ένσημα στη ζωή τους όπως και εμείς.
            Ο ελληνικός λαός διαχρονικά δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες σε όλους τους αποτυχημένους. Αποτυγχάνουν οικτρά και τους ξαναψηφίζει. Από την άλλη δεν δίνει καμία ευκαιρία στα περισσότερα νέα κόμματα. Θεωρούμε ότι πρέπει να δώσει μια ευκαιρία στα δύο κόμματα. Ας τους δοκιμάσει ο λαός και εάν αποτύχουν ας τους απορρίψει. Έτσι θα στείλει το μήνυμα ότι μπορούν νέα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί από πολίτες της μεσαίας τάξης, με αρκετά ένσημα, να πετύχουν την είσοδο στη Βουλή. Σε κάποια όχι τόσο μακρινή στιγμή θα ζητήσουμε και εμείς από τον ελληνικό λαό να μας δώσει μια ευκαιρία με τη ψήφο του.
            Δεν είναι τα μόνα νέα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί από πολίτες αλλά είναι αυτά που έχουν κάπως ξεχωρίσει βάσει εκλογικών αποτελεσμάτων. Δεν συμπεριλαμβάνω στη πρόταση μου την Ένωση Κεντρώων γιατί όπως όλα δείχνουν μπαίνει με άνεση στη Βουλή. Επίσης δεν συμπεριλαμβάνω το Ποτάμι γιατί είναι ήδη στη Βουλή.

Β ) Πρόταση για ψήφο τακτικής:
  1. Χρυσή Αυγή
  2. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
            Η ιδεολογική σύγκλιση με τη ΝΕΑ ΑΡΧΗ είναι μικρή καθώς βρίσκεται στη κέντρο + δεξιά ενώ τα δύο κόμματα βρίσκονται στα άκρα. Λόγω της ιδεολογικής τους ακρότητας βρίσκονται στις παρυφές του πολιτικού συστήματος. Δεν προτείνω ψήφο διακυβέρνησης αλλά ενδυνάμωσης. Η ενδυνάμωση τους αποδυναμώνει το διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό σύστημα. Η αποδυνάμωση αυτή πιθανότατα να επιφέρει τις απαιτούμενες αλλαγές ώστε η χώρα να ξεφύγει από τη κρίση και να επιστρέψει στη ευημερία και την ανάπτυξη.

Πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές η πρόταση μας θα είναι:

Ψήφος στη  ΝΕΑ ΑΡΧΗ


Νίκος Κ