Γιατί να μην αναλάβει άμεσα και απευθείας η Σία ;

ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 25%
ΝΔ κάτω από 20%
ΛΑΕ και ΧΑ γύρω στο 10%
ΚΚΕ και Ποτάμι 6-8%
Τελεία, Ένωση Κεντρώων, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ 3-6%

            Αυτές είναι οι δικές μου εκτιμήσεις. Άλλοι γνωστοί μου έχουν διαφορετικές απόψεις. Σχεδόν όλοι όμως συμφωνούμε ότι η ΝΔ θα υποστεί τη τρίτη κατά σειρά πανωλεθρία μέσα σε λίγους μήνες. Αυτό είναι σχεδόν σίγουρο. Είναι επίσης σχεδόν σίγουρο ότι ο πρόεδρος μαϊμού θα παραιτηθεί μετά την πανωλεθρία. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Αλαφούζος θα επιβάλλει τυπικά τον Κώστα Μπακογιάννη στην καρέκλα του αρχηγού. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Σία Κοσιώνη θα είναι ουσιαστικά αρχηγός της ΝΔ.
            Η απορία μου είναι η εξής. Γιατί δεν αποφεύγεται όλη αυτή τη φασαρία; Γιατί να μην παραδώσει ο πρόεδρος μαϊμού άμεσα και απευθείας την αρχηγία στην Σία Κοσιώνη για χάρη συντομίας; Δεν χρειάζεται ο ρόλος του μεσάζοντα του Κώστα Μπακογιάννη. Μπορεί να την ορίσει αρχηγό με τον ίδιο τρόπο που όρισε αυτόν ο Σαμαράς. Μπορεί να την ορίσει αντιπρόεδρο και στη συνέχεια να παραιτηθεί.
            Η Σία μπορεί να αλλάξει το τίτλο από Πρόεδρος σε Υψηλοτάτη καθώς έχει και το ανάλογο ύφος. Μπορεί να ορίσει αντιπροέδρους (η κυρίες των τιμών) της ΝΔ την Νίκη Λυμπεράκη και τη Έυα Αντωνοπούλου. Στη συνέχεια θα αναλάβει να καθαρίσει το κόμμα από τα πολιτικά τζάκια. Καραμνλήδες, Κεφαλογιάννηδες, Βαρβιτσιώτηδες κλπ θα πάρουν πόδι. Θα τη γλυτώσει μόνο η οικογένεια Μητσοτάκη για ευνόητους λόγους. Έτσι μπορεί να ανεβάσει και λίγο τα ποσοστά στις ερχόμενες εκλογές και να μικρύνει τη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ. Καλύτερα θα πάει το κόμμα με την Υψηλοτάτη Σία παρά με τον Βαγγέλα.

Σταύρος Λ