Καταστροφή η κάτι άλλο


Οι λόγοι που μας έχουν οδηγήσει σε αυτή τη κατάσταση είναι:
  • Κρατισμός και κακοδιαχείριση δεκαετιών
  • Αποτυχία  ΕΕ και Ευρωζώνης
  • Η παγκόσμια κρίση
  • Αδυναμία Ελλήνων κυβερνώντων και ΕΕ να διαχειριστούν τη κρίση
            Η παγκόσμια κρίση ήταν η αφορμή να αναδειχθούν  τα προβλήματα της Ελλάδας. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού πληρώνει βαρύ τίμημα για κάτι που δεν έχει καμία ευθύνη. Οι λαοί του Νότου πληρώνουν τις αδυναμίες του κοινού νομίσματος. Για να είμαστε ακριβείς πληρώνει ένα μεγάλο μέρος του λαού. Στην Ελλάδα είναι οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ. Το ευρώ διέλυσε την παραγωγική βάση της Ελλάδας.

            Χρειάζεται αλλαγή μοντέλου της ΕΕ. Στη ΝΕΑ ΑΡΧΗ, τα έχουμε αναπτύξει εδώ και χρόνια αλλά κανείς δεν δίνει σημασία. Όταν προσπαθούμε κάνουμε σοβαρές αναλύσεις δεν τις διαβάζει κανείς. Όταν τα άρθρα περιέχουν «βρίσιμο», ξύλο, όπλα και επαναστάσεις έχουν μεγάλη αναγνωσιμότητα.
            Η Ελλάδα χρειάζεται να συντάξει άμεσα μια έκθεση για τα σοβαρά προβλήματα της ΕΕ και της Ευρωζώνης και να προτείνει λύσεις. Στη ΝΕΑ ΑΡΧΗ το έχουμε επιχειρήσει σε κάποιο βαθμό. Οι προτάσεις μας όμως δεν αποτελούν επιστημονική έκθεση αλλά  απόψεις πολιτών και πολιτικές θέσεις. Λίγοι άνεργοι επιστήμονες εάν απασχοληθούν για 1-2 μήνες αρκούν για να συντάξουν την έκθεση.
            Ανάλογα με την ανταπόκριση της ΕΕ στην έκθεση θα πρέπει να εξαρτηθεί και η στάση της χώρας. Εάν στην ΕΕ δείξουν διάθεση να κάνουν σύντομα τις απαιτούμενες αλλαγές, τότε ίσως αξίζει να περιμένουμε. Αλλιώς δεν υπάρχει άλλη λύση από την έξοδο. Η ΕΕ πάει σίγουρα για διάλυση εάν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Δεν έχει μόνο η Ελλάδα προβλήματα αλλά και πολλές άλλες χώρες. Δεν υπάρχει λόγος να παραμένουμε μέσα και να συνεχίζεται η καταστροφή της χώρας περιμένοντας τη διάλυση της ΕΕ. Ούτε έχει νόημα να εξοντώνονται οι Έλληνες περιμένοντας πότε στην ΕΕ θα βρουν το σωστό δρόμο.
            Η έξοδος δεν θα είναι απαραίτητα μόνιμη όπως θέλουν να το παρουσιάσουν διάφοροι προπαγανδιστές. Μπορεί να είναι προσωρινή. Προσωρινή βέβαια δεν εννοείται λίγων μηνών αλλά αρκετών ετών. Η σύγκλιση με την ΕΕ μπορεί να συνεχίζεται ενώ βρισκόμαστε εκτός ευρώ και λύνουμε τα προβλήματα μας. Πως θα γίνει έξοδος αφού η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι κατά της εξόδου; Εάν σταματήσει επιτέλους η ελεεινή προπαγάνδα και γίνει μια ειλικρινής συζήτηση γύρω από το θέμα η στάση του κόσμου θα αλλάξει.
Συνοψίζοντας:
  • Έκθεση για προβλήματα ΕΕ-Ευρωζώνης και λύσεις
  • Ανοικτή συζήτηση για προσωρινή έξοδο
  • Προετοιμασία για προσωρινή έξοδο 
Πάνος Μ

περισσότερα...