Μόνο με μεγάλο σεισμό θα φύγουνε

            Το γράφετε σε αυτό το βήμα εδώ και πολλά χρόνια. Το γράφουν και άλλοι σε διαφορετικά βήματα. Μόνο εάν απαλλαγεί η χώρα από το διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό σύστημα θα μπορέσει να ορθοποδήσει. Ο ένας πυλώνας του συστήματος, το ΠΑΣΟΚ γκρεμίστηκε. Βέβαια το σύστημα ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι κραταιό και να κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο. Όμως τους είναι πολύ πιο δύσκολο όταν δεν έχουν απευθείας την εξουσία. Ο άλλος πυλώνας, το ελεεινό και τρισάθλιο κόμμα της ΝΔ κρατάει ακόμη γερά. Όλα το παλιό σύστημα έχει συσπειρωθεί γύρω από τη ΝΔ.
         
Η ΝΔ είναι ο καρκίνος της κεντροδεξιάς. Ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί πολύ. Η κρίση έφερε μια υποχώρηση του αλλά δεν ήταν αρκετή. Χρειάζεται να συνεχιστεί η θεραπεία για να εξαφανιστεί ο καρκίνος. Μόνο με μεγάλο σεισμό θα ξεκουμπιστούν αυτοί. Κάτω από κανονικές συνθήκες θα συνεχίσουν να κρατάνε γερά. Πιστεύω ότι ο σεισμός που έγινε αρκεί και δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερος δηλαδή δεν θα χρειαστεί Επανάσταση. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Καλώ όλους τους γνήσιους πατριώτες από το κέντρο μέχρι την άκρα δεξιά να βοηθήσουν να σπρώξουμε όλοι μαζί την ΝΔ εκτός κεντρικού πολιτικού σκηνικού. Καλώ ακόμη και αυτούς που δεν είναι τόσο πατριώτες αλλά για δικούς τους λόγους θέλουν το καλό της χώρας.
            Η σημερινή συγκυβέρνηση παρά όλες τις καλές προθέσεις της και την μεγαλύτερη ευαισθησία που δείχνει, έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα. Η αναλογία δυνάμεων είναι 12% κεντροδεξιά και 88% αριστερά. Το κυρίαρχο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα αριστερό κόμμα που πιστεύει στο κρατισμό. Η χώρα θα πάει μπροστά από την ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι το κρατισμό. Η χώρα θα προοδεύσει από μια κυβέρνηση που θα έχει βασικό κορμό ένα κεντροδεξιό κόμμα. Λύσεις υπάρχουν πολλές. Χρειάζονται ικανότητα, ηθική και σωστή νοοτροπία για να αναζητηθούν, να βρεθούν και να εφαρμοστούν οι λύσεις στα προβλήματα του λαού. Η ανάπτυξη και η ευημερία θα έρθει από την επόμενη συγκυβέρνηση, όποτε σχηματιστεί. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να έχει σαν κύριο κόμμα τη ΝΔ. Εάν συμβεί αυτό, τότε τελειώσαμε σαν χώρα! Μάλλον να το θέσω καλύτερα. Θα σωθεί η χώρα αλλά θα εξοντωθούν πάνω από τα 2/3 των Ελλήνων σε βαθμό που δεν θα επιτρέπει την παραμικρή πιθανότητα επανάκαμψης!

Θεόδωρος Β