Ας πρυτανεύσει η λογική


            Μέχρι τη Κυριακή θα έχει αποφασιστεί τι ακριβώς πρόκειται να γίνει με την Ελλάδα. Φέτος είναι η 63η χρονιά που συνεδριάζει η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Οι εργασίες θα διεξαχθούν 11-14 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Interalpen στα αυστριακά βουνά κοντά την πόλη Tελφς. 
            Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν οι : Παπαλεξόπουλος, Πικραμένος και Τσούκαλης. Ο ρόλος τους είναι διπλού αγγελιοφόρου. Από τη μια μεταφέρουν τις θέσεις στις οποίες έχουν ήδη καταλήξει οι Έλληνες Μπιλντεμπέργκιοι. Βέβαια έχουν γίνει προεργασίες και οι σύνεδροι δεν πρόκειται να βρεθούν προ κάποιας μεγάλης έκπληξης. Επειδή οι Έλληνες Μπιλντεμπέργκιοι είναι μακριά από τη κοινωνία, φοβάμαι ότι δεν θα μεταφέρουν τη σωστή εικόνα στους συνέδρους.
 
            Οι σύνεδροι θα ακούσουν τους Έλληνες αγγελιοφόρους, θα επικοινωνήσουν με άλλους Μπιλντερμπέργκιους που δεν συμμετέχουν στη συνάντηση και θα καταλήξουν σε κάποιες αποφάσεις. Οι αγγελιοφόροι θα μεταφέρουν τις αποφάσεις των διεθνών Μπιλντεμπέργκιων στους εγχώριους. Οι εγχώριοι με τη σειρά τους θα τις ανακοινώσουν στο Πρωθυπουργό και το Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
           
Τώρα ποιοι είναι οι Έλληνες Μπιλντεμπέργκιοι; Κατ’ αρχάς πρέπει να είναι όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει προηγούμενες εργασίες τη Λέσχης. Μια απλή αναζήτηση στο Ιντερνετ θα τα αποκαλύψει. Μετά, πηγαίνει το μυαλό μας και σε κάποιους άλλους. Aμφιβάλλω εάν μαζεύονται κάπου όλοι μαζί και συναποφασίζουν. Το πιθανότερο είναι να μαζεύονται ανά ομάδες και να επικοινωνούν μέσω αντιπροσώπων.   
            Ειλικρινά ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική όσον αφορά το θέμα της Ελλάδας στη συνεδρίαση της Λέσχης. Έτσι, η κατάσταση δεν πάει άλλο. Χρειάζεται αλλαγή πορείας γιατί θα αλλιώς θα έχουμε πολύ δυσάρρεστες εξελίξεις που μπορεί να περιλαμβάνουν γενικευμένη αντίδραση, επανάσταση, πραξικόπημα, εμφύλιο. Αλλαγή πορείας μπορεί να είναι: έξοδος από την ευρωζώνη, αναδιάρθρωση χρέους, βοηθητικά μέτρα από την ΕΕ κλπ


Δημήτρης Σ