Νεοδημοκρατική ευρωπροπαγάνδα


            Το ευρώ ήταν μια τεράστια αποτυχία για τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. Η πλειοψηφία των πολιτών που δίνει 80% υπέρ του ευρώ έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου. Έχουν πιστέψει τη προπαγάνδα και νομίζουν ότι κάποια στιγμή σύντομα θα υπάρξει σύγκλιση οικονομικού επιπέδου μεταξύ Ευρωπαϊκών χωρών. Δεν τους έχουν εξηγήσει ότι αυτή η στιγμή  μπορεί να είναι και σε 50 χρόνια.  Μέχρι τότε οι μισοί Έλληνες θα έχουν εξοντωθεί.
            Δεν τα βάζω με τους πολίτες. Αυτά ακούνε όλη μέρα, αυτά πιστεύουν. Ας δεχτώ ότι ο απλός πολίτης δικαιολογείται να μην γνωρίζει βασικά οικονομικά. Όχι ότι είναι αθώος αλλά είναι ένοχος με ελαφρυντικά. Οι πολιτικοί όμως είναι τελείως αδικαιολόγητοι. Είναι ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά. Έχει βγει κάποιος από τη ΝΔ να μιλήσει για τις αρνητικές επιπτώσεις του ευρώ; Είναι δυνατόν να μην τις γνωρίζουν;
            Το χορό της ευρώ-προπαγάνδας τον σέρνει το κόμμα της ΝΔ.
 «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβαλε στην ΟΝΕ και επομένως είμαστε υπέρ του ευρώ. Ακόμη και εάν αυτό σημαίνει την εξόντωση των μισών Ελλήνων». 
Ωραία λογική...τετράγωνη...Σωστά μας έβαλε  ο Καραμανλής στην ΟΝΕ.  Νομίζω ότι ούτε αυτός αλλά και ούτε οι ιδρυτές της ΟΝΕ οραματιζόντουσαν αυτό που ζούμε σήμερα. Πως  είναι τόσο βέβαιοι ότι ο Καραμανλής δεν θα μας έβγαζε από την Ευρωζώνη και ίσως την ΕΕ με τις παρούσες συνθήκες; Μήπως τον ρώτησαν;
             Υπέρ της Ευρωπαϊκής ιδέας είμαι και εγώ. Όμως δεν θέλω μια ενωμένη Ευρώπη που θα είναι εξαθλιωμένοι οι μισοί Έλληνες. Η ΕΕ και η Ευρωζώνη είναι το μέσο για την ευημερία του Ελληνικού λαού δεν  είναι αυτοσκοπός. Εάν οδηγεί στην εξαθλίωση δεν υπάρχει κανένας  λόγος συνέχισης του μαρτυρίου.   
            Δεν λέω ότι είναι εύκολη η απάντηση euro η greuro (δραχμή). Κάθε περίπτωση έχει συν και πλην. Εγώ τα έχω ζυγίσει και κλίνω υπέρ του greuro. Δεν κατακρίνω κάποιον που σύμφωνα με τη δική του κρίση και λογική γέρνει τη πλάστιγγα υπέρ του euro. Μέμφομαι όμως τους ευρώ-προπαγανδιστές που εσκεμμένα κρύβουν την αλήθεια από το λαό.       
            Γιατί  δεν γίνεται μια ειλικρινής και ανοιχτή συζήτηση γύρω από το θέμα; Η απάντηση είναι απλή. Εάν γίνει η συζήτηση τα ποσοστά υπέρ του ευρώ θα πέσουν από το 80% σε κάτω από  50%.  Αυτό δεν εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες που είναι διαφορετικές από την ευημερία του Ελληνικού λαού.
            Έτσι το κόμμα της ΝΔ έχει επιλέξει το δρόμο της συνειδητής εξαπάτησης αντί για τον ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο. Είναι ένα κόμμα βαθιά διαβρωμένο πέρα από περιθώρια επισκευής. Θεωρώ ότι ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής  δεν μπορούσε να δει ούτε στους χειρότερους του εφιάλτες αυτό που έχει καταντήσει η ΝΔ. 

Στάθης Β