Λίγοι έντιμοι βουλευτές


            Το τοπίο έχει πλέον ξεκαθαρίσει οριστικά. Όλα είναι βέβαια πλην ενός. Έρχεται Γ’ Μνημόνιο. Θα βασίζεται στο email Χαρδούβελη. Μπορεί να είναι και λίγο χειρότερο. Η πλειοψηφία από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα αποδειχθούν ανέντιμοι παλιάνθρωποι και θα το ψηφίσουν. Θα κοιτάξουν το βόλεμα τους.
            Ο λαός όμως δεν τους ψήφισε για να βολευτούν αλλά για να τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Σε λίγο θα τους αρχίζουν στις ντομάτες και τα γιαούρτια όπου τους πετυχαίνουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα χαρούν την εξουσία μόνο λίγους μήνες. Το πολύ πολύ να μείνουν άλλο ένα χρόνο. Στις επόμενες εκλογές θα έχουν μεγάλη πτώση.
           
Υπάρχει μόνο μία απορία. Πόσοι και ποιοι από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα αποδειχθούν έντιμοι  και δεν θα ψηφίσουν το Γ’ Μνημόνιο. Αυτοί θα δώσουν μαθήματα πολιτικού ήθους σε όλα τα λαμόγια, όχι μόνο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και των άλλων κομμάτων. Θα τους αξίζει να
  • τους κάνουν το άγαλμα τους μπροστά στη Βουλή, τώρα όσο βρίσκονται εν ζωή και όχι μετά θάνατον
  • είναι τιμητικά εφόρου ζωής βουλευτές
  • σαρώνουν σε ψήφους με όποιο κόμμα πολιτευτούν
            Παρόλο που όλα αυτά θα τους αξίζουν δεν ξέρω τι  από όλα θα γίνει. Τα δύο πρώτα εξαρτώνται από τα άλλα λαμόγια τους βουλευτές και δεν θα το κάνουν. Μόνο για το τρίτο έχω ελπίδα αλλά όχι και πολύ μεγάλη. Ο ελληνικός λαός δείχνει να προτιμάει τους ψεύτες και τους απατεώνες παρά τους έντιμους πολιτικούς.

Πάνος Β