Κου Που Ε ή Νέα Πλουτοκρατία


            Υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό στο πολιτικό σύστημα που πρέπει να καλυφθεί άμεσα. Χρειάζεται να φτιαχτεί ένα κόμμα πλουσίων. Κορμός του νέου κόμματος θα είναι το  μεγαλύτερο μέρος της ΝΔ.  Θα συμπληρωθεί από τη Δράση, άλλα φιλελεύθερα κόμματα και τους ζάμπλουτους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων. Δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό να υπάρχει κόμμα πλουσίων. Ίσα-ίσα που είναι έντιμο. Χρειάζονται και οι πλούσιοι εκπροσώπηση.
            Το κακό και το ανέντιμο είναι κόμματα σαν την ΝΔ να εξαπατούν τη μεσαία και τη μικρομεσαία λαϊκή τάξη και να τους υφαρπάζουν τη ψήφο ενώ υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πλουσίων. Κακό είναι ακροδεξιά (από οικονομική άποψη) κόμματα όπως η Δράση να συνεργάζονται με κόμματα που θέλουν να δώσουν κεντροαριστερό στίγμα όπως το Ποτάμι. Κακό είναι βαθύπλουτοι να βρίσκονται μέσα σε αριστερά κόμματα.

            Κάποια στελέχη της ΝΔ πραγματικά θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της μεσαίας και της μικρομεσαίας λαϊκής τάξης. Σε λάθος κόμμα είναι. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που αδιαφορούν για τα συμφέροντα αυτών των τάξεων αλλά θέλουν τα ψηφαλάκια τους. Θέλουν το μεσαίο χώρο όχι από ευαισθησία αλλά γιατί εκεί έχει πολλούς ψήφους. Δεν γίνεται να είναι κανείς με όλους και με τους πλούσιους και με τους μεσαίους και με τους φτωχούς. Αρκετά κράτησε αυτή η φαρσοκωμωδία της ΝΔ. Δεν χωράνε όλοι μέσα σε ένα κόμμα.

            Τώρα,  αυτή τη συνεργασία Δράσης με το Ποτάμι είναι λίγο δύσκολο να τη καταλάβω. Συμφωνούν σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα γιατί οι νεοφιλελεύθεροι είναι προοδευτικοί σε αυτά. Σε οικονομικά όμως θέματα είναι ακροδεξιοί. Λένε για τη ΧΑ ότι είναι ακροδεξιό κόμμα. Ισχύει για κάποιες θέσεις αλλά για όχι στα οικονομικά. Στα οικονομικά, άκρα δεξιά είναι οι νεοφιλελεύθεροι. Οι ακροδεξιοί δηλώνουν κεντρώοι και τους πιστεύουν και από πάνω. Είναι το Ποτάμι άκρα δεξιά σε οικονομικά ζητήματα; Ας μας το ξεκαθαρίσει τουλάχιστον να ξέρουμε.
            Στη ΝΔ το μεγαλύτερο ποσοστό των στελεχών είναι πολύ πλούσιοι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας βαθύπλουτος μπορεί να το παίζει κεντροαριστερός η αριστερός. Είναι ένας ακροδεξιός με προσωπείο αριστερού. Είναι δυνατό οι πλούσιοι να στραφούν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό; Αναρωτήθηκε κανείς ποτέ γιατί ζάμπλουτοι βρίσκονται σε όλα τα κόμματα. Γιατί η πλουτοκρατία θέλει να ελέγχει όσο μπορεί όλο το πολιτικό σύστημα. Είναι τοποθετημένοι από την πλουτοκρατία μέσα στα κόμματα για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της.
            Σαφέστατα, υπάρχουν και άλλα ζητήματα εκτός από το οικονομικά. Τα οικονομικά είναι όμως μακράν αυτά που δίνει προτεραιότητα ο πολύς κόσμος.  Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ενός κόμματος είναι ποιας κοινωνικής ομάδας τα συμφέροντα υπερασπίζεται. Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι απαραίτητη η δημιουργία κόμματος πλουσίων. Έχω μάλιστα να προτείνω δύο εναλλακτικές ονομασίες:
  • Κου Που Ε  (Κόμμα Πλουσίων Ελλάδας)
  • Νέα Πλουτοκρατία
και σύμβολο το ευρωδολάριο, το νέο παγκόσμιο νόμισμα.

Γιάννης Π