Μέρες ‘67

  
            Είναι ντροπή να γράφεται ότι οι Έλληνες αξιωματικοί είναι ανθέλληνες. Ίσως να υπάρχουν και απειροελάχιστοι ανθέλληνες αλλά η μεγάλη πλειοψηφία είναι πατριώτες. Θέλω να θέσω ένα ερώτημα. Δεν ξέρω τίποτα αλλά ας υποθέσουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κάποια στιγμή θα επέμβουν. Πότε είναι η καλύτερη στιγμή; Τώρα που η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή στήριξη και ακόμη κάνει διαπραγματευτικές προσπάθειες; Μήπως είναι καλύτερα να επέμβουν αφού έχει υπογραφεί μια κάκιστη Συμφωνία και έχει περάσει αρκετός καιρός ώστε η λαϊκή οργή να έχει φουντώσει; Αυτό το τοποθετώ περίπου σε ένα χρόνο.
            Το 1967 ήμουνα αγέννητος. Έχω αρκετούς συγγενείς που ήταν σε τέτοια ηλικία ώστε να έχουν καλή αντίληψη των καταστάσεων. Μου λένε ότι όλα τους θυμίζουν μέρες ’67. Σήμερα συζητιέται παντού ότι θα επέμβει ο στρατός. Το ίδιο συνέβαινε και το '67 πολλούς μήνες πριν τον Απρίλιο. Ο κόσμος το περίμενε και το ήθελε. Δεν ήθελε όμως να μείνουν οι πραξικοπηματίες μια εφταετία. Αυτό που ο κόσμος ήθελε ήταν να επιβάλει ο στρατός μια εθνική κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από τη κρίση και σε εύλογο χρονικό διάστημα να ξαναγίνουν πραγματικές εκλογές. Εάν είχαν κάνει κάτι τέτοιο οι συνταγματάρχες θα ήταν ήρωες αντί να πεθάνουν στη φυλακή. Ίσως να είχαν αυτό το σχέδιο αρχικά αλλά να «γλυκάθηκαν» από την εξουσία και να αποφάσισαν να μείνουν.
            Δοκιμάσαμε τα πάντα αλλά  τίποτα δεν έφερε αποτέλεσμα. Ούτε οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα ούτε οι διαδηλώσεις ούτε η αλλαγή τεσσάρων κυβερνήσεων (Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Τσίπρας). Τα πράγματα απλά γίνονται συνέχεια χειρότερα. Η τελευταία ελπίδα πέθανε. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την Επανάσταση.  Το ιδανικό είναι η Επανάσταση να γίνει από το λαό.
            Ποιο λαό; Αυτούς τους καραγκιόζηδες που κατεβαίνουν με Cayenne, Cherokee, SLK και ανοίγουν σαμπάνιες στο Σύνταγμα για να δηλώσουν την υποταγή τους στην ΕΕ. Αυτοί είναι όλοι τα βολεμένα και βαθύπλουτα γιουσουφάκια της ΝΔ. Η μήπως τα τσιράκια των Συριζοανελαίων που ψευτοβολεύτηκαν τώρα που ήρθαν στη κυβέρνηση;
            Λαό εννοώ όλους τους άλλους που υποφέρουν και  είναι η  μεγάλη πλειοψηφία. Αλλά με τι να επαναστατήσει ο λαός, με πέτρες; Όλα εξαρτώνται από τη στάση του στρατού και της αστυνομίας. Εάν δεν αντιδράσουν ο λαός μπορεί να κάνει επανάσταση και με πέτρες. Ο στρατός και η αστυνομία πρέπει να αποφασίσουν με ποιους είναι. Είναι με αυτούς που εκμεταλλεύονται το λαό (και μαζί και αυτούς) η είναι με το λαό;

Χάρης Κ