Επόμενη αρχηγός είναι η Ντόρα

                Ο συναγωνιστής Μανώλης Β έχει μια σωστή άποψη στο προηγούμενο άρθρο Τελειωμένος η αρχηγός της ΝΔ αλλά μάλλον δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ. Η επόμενη αρχηγός της ΝΔ θα είναι η Ντόρα. Έχει ήδη αποφασιστεί εδώ και καιρό. Περιμένουν τη κατάλληλη στιγμή και το κατάλληλο τρόπο να το πλασάρουν στην κοινή γνώμη.
            Το ότι η Ντόρα θα γίνει αρχηγός της ΝΔ είναι σχεδόν βέβαιο. Αυτό που δεν είναι καθόλου βέβαιο είναι σε τι επίπεδα θα φθάσει το κόμμα. Θα το ανεβάσει παραπάνω η θα το ρίξει παρακάτω από τα σημερινά;
            Δεν λέω, αξιόλογη και ευγενική κυρία είναι. Επίσης κάποια στιγμή θα έχουμε και γυναίκα Πρωθυπουργό όπως έχει ήδη γίνει στη Βρετανία και στη Γερμανία. Στην Αμερική που είναι πιο μπροστά από όλες τις χώρες στα δικαιώματα των γυναικών δεν έχει γίνει ακόμη γυναίκα Πρόεδρος. Έγινε Αφροαμερικανός Πρόεδρος αλλά όχι γυναίκα. Τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι και η Χίλαρυ δεν θα γίνει Πρόεδρος όπως πιστεύουν αρκετοί. Θεωρώ ότι δεν είναι ακόμη η στιγμή για γυναίκα Πρωθυπουργό στην Ελλάδα.  Θα ήθελα επίσης να επισημάνω τρία σημεία.

            Πρώτον, η Ντόρα είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των Μνημονίων. Υποτίθεται ότι από τα δυνατά σημεία των γυναικών είναι η μεγαλύτερη ευαισθησία. Όταν ο κόσμος αυτοκτονούσε κατά χιλιάδες και έτρωγε από τα σκουπίδια, η Ντόρα μαζί με τον Άδωνι και κάποιους άλλους μας έλεγε  τι καλά που είναι τα Μνημόνια. Ήταν ένα τραγικό πολιτικό λάθος. Νομίζω ότι ο κόσμος δεν το έχει ξεχάσει.
            Δεύτερον, η προσπάθεια της με τη Δημοκρατική Συμμαχία ήταν από τις πιο αποτυχημένες της κεντροδεξιάς. Ο Σαμαράς με την Πολιτική Άνοιξη κατόρθωσε να μπει στη Βουλή. Ο Αβραμόπουλος με το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών είχε πιάσει για νέο κόμμα πολύ ψηλά δημοσκοπικά ποσοστά πριν αρχίσει η πτώση.
            Τέλος, είναι μία από τις περιπτώσεις της οικογενειοκρατίας. Οι πολίτες έχουν αηδιάσει με την οικογενειοκρατία και είναι σοβαρό μειονέκτημα το ότι είναι η κόρη του Μητσοτάκη.
            Με όλα αυτά τα δεδομένα πιστεύω ότι παρόλο που θα γίνει αρχηγός της ΝΔ, η Ντόρα δεν θα πετύχει ποσοστά ψηλότερα από το 20%, ίσως πέσει και κάτω από 15%. Πιθανότατα να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας αλλά με άλλον Πρωθυπουργό.  

Γιώργος Ο