Τρέξτε να πιάστε τις καρέκλες


            Εσείς όλοι που υποφέρετε, ο λόγος δεν είναι γιατί δεν είσαστε ικανοί η τυχεροί. Ο λόγος είναι ότι δεν έχετε καλές άκρες σε κάποιο κόμμα της Βουλής. Κανονικά ο σκοπός της πολιτικής θα έπρεπε να είναι η ευημερία των πολιτών. Στα λόγια αυτό υποστηρίζεται. Στη πράξη όμως το διακύβευμα είναι το βόλεμα των πολιτικών και των φίλων τους. Όλη η ιστορία της πολιτικής στην Ελλάδα είναι για το ποιοί θα βολευτούν και πως.
           Όλα τα κόμματα της Βουλής βολεύουν τους δικούς τους με κάποιο τρόπο. Όταν λέμε δικούς τους δεν εννοούμε το κάθε μέλος κάποιας τοπικής οργάνωσης αλλά αυτούς που έχουν πιάσει τα ψηλά πόστα. Όλοι όσοι έχουν καλές θέσεις η άκρες σε κάποιο από τα κόμματα της Βουλής είναι τακτοποιημένοι. Το πολιτικό μέσο δεν βασιλεύει μόνο στο  Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Όλα τα κόμματα είναι συμπλέγματα (clusters) εξουσίας
που περιλαμβάνουν επιχειρηματίες και εταιρείες.
            Όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει, είναι πλέον πολύ αργά να πιάσετε  καρέκλες στα κόμματα της Βουλής. Είναι από εδώ και πολύ καιρό πιασμένες. Αυτά τα κόμματα είναι τιγκαρισμένα. Ξεχάστε το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τη ΧΑ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ. 
            Μπορείτε ακόμη να βρείτε καρέκλες σε μικρότερα κόμματα εκτός Βουλής.  Μόνο εκεί υπάρχουν ελεύθερες θέσεις. Εάν κανείς πιάσει μια θέση τώρα και το κόμμα έχει σημαντική άνοδο και μπει στη Βουλή, τότε θα μπορέσει να τακτοποιηθεί. Τρέξτε μόνο να προλάβετε πριν είναι πολύ αργά. Σιγά-σιγά πιάνονται και εκεί οι καρέκλες και δεν θα υπάρχει καρέκλα πουθενά. 

Κ.Π.