Άρχισε η κατάρρευση

Η αντίστροφη μέτρηση για τη πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα άρχισε. Αναμένεται να συμβεί κάπου μέσα στο καλοκαίρι. Με τη τοποθέτηση του  Τσιρώνη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τη μισή Ελλάδα απέναντι του.  Δεν αποτελεί καμμία έκπληξη η τοποθέτηση. Απλώς υπήρχε και μια μικρή πιθανότητα να αποφύγει το τραγικό λάθος.
Οι απόψεις των γραφικών αυτών τύπων είναι γνωστές και ανήκουν στον οικοφασισμό. Ο οικοφασισμός ενδιαφέρεται μόνο για τη προστασία του περιβάλλοντος χωρίς να υπολογίζει ανθρώπινα δικαιώματα και οικονομικές επιπτώσεις. Αντίθετα η βιώσιμη ανάπτυξη προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα τρία.
Εξακόσιες χιλιάδες οικογένειες είναι μέλη Οικοδομικών Συνεταιρισμών. Ακόμη περισσότερες έχουν ιδιοκτησία που έχει δασικό πρόβλημα η βρίσκεται εκτός σχεδίου. Υπολογίζονται περίπου ενάμισυ εκατομμύριο οικογένειες με οικιστικό πρόβλημα. Σε κάθε οικογένεια αντιστοιχούν πολλοί ψήφοι. Στη δική μου είμαστε έξι ψήφοι. Σε άλλες είναι λιγότεροι η περισσότεροι. Εάν πολλαπλασιάσουμε ενάμισυ εκατομμύριο με 3-4 ψήφους τότε έχουμε περίπου το 50% του εκλογικού σώματος.
Τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτά που δημιούργησαν τα οικιστικά προβλήματα. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε κάνει κάποια μικρά και δειλά βήματα προς την επίλυση των θεμάτων αυτών. Η κυβέρνηση ΓΑΠ αφού πρώτα δημιούργησε πολλά προβλήματα με τη Μπιρμπίλη, έκανε στο τέλος και κάτι σωστό. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ήταν αναμενόμενο, οδεύει προς την αντίθετη κατεύθυνση. 
Με τη τοποθέτηση του Τσιρώνη  κατάφερε να αναστήσει τον πολιτικά ετοιμοθάνατο Αντώνη Σαμαρά και να ενδυναμώσει το κόμμα της ΝΔ. Ταυτόχρονα προεξοφλεί τον αφανισμό των ΑΝΕΛ στις επόμενες εκλογές καθώς στηρίχτηκαν από  οικιστές. Ο Σαμαράς με τις πολιτικές του έδωσε την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα.  Ο  Τσίπρας σαν ανταπόδωση θα τον ξανακάνει παντοδύναμο Πρωθυπουργό με ποσοστά πάνω 45% στις ερχόμενες εκλογές το φθινόπωρο του 2015.
Το καλοκαίρι προβλέπω να καεί όλη η Ελλάδα. Δεν αποτελεί προτροπή αλλά εκτίμηση. Προσδεθείτε γιατί θα έχουμε αναταρράξεις. 
170 και σήμερα
μέχρι τις 15 Ιουλίου που είναι η μέση του καλοκαιριού και η κατά προσέγγιση ημερομηνία πτώσης της κυβέρνησης Τσίπρα. 

Δ.Κ.
Οικιστής