Καλύτερα οριακή αυτοδυναμία η όχι;

Δεν μπορώ να αποφασίσω εάν είναι καλύτερα οριακή αυτοδυναμία Σύριζα η μη αυτοδυναμία. Εάν ο Σύριζας κρατήσει τις υποσχέσεις του και τα κάνει όλα σωστά δεν υπάρχει πρόβλημα.  Ας καθήσουν και τέσσερα και δεκατέσσερα και εικοσιτέσσερα χρόνια. Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε και αντ’ αυτών κάνει διάφορα αλλόκοτα για τα οποία ο κόσμος δεν τον ψήφισε; Το θέμα είναι πως θα φύγουν μια ώρα αρχύτερα. 
Μια κυβέρνηση μόνο Συριζα με οριακή αυτοδυναμία θα είναι πιο αδύναμη από ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των βουλευτών. Είναι και το γόητρο που θα έχει στα μάτια του κόσμου. Θα είναι όμως πιο δύσκολο να πέσουν. Θα χρειαστεί να αναγκαστούν από τις συνθήκες καθώς δεν θα μπορεί κάποιο κόμμα να άρει την υποστήριξη.
Στη περίπτωση μη αυτοδυναμίας είναι πολύ πιθανό κάποιος να αναγκαστεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης η ψήφο ανοχής για να μην έχει η χώρα περιπέτειες. Αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι ο Καϋμένος, ο Ποταμάκης, ο α-ΓΑΠ-ούλης (Βενιζέλος) *, ο ΓΑΠ (εαν μπει στη Βουλή). Αυτός θα μπορεί να κλείσει το διακόπτη της κυβέρνησης εάν ο Σύριζας αρχίσει να κάνει διάφορα παλαβά πράγματα. Το ερώτημα είναι εάν θα το κάνει τελικά. Μήπως βολευτούν σε τίποτα θέσεις και μας κατσικωθούν όλοι μαζί για τέσσερα χρόνια;
           

*α στερητικό και ΓΑΠ δηλαδή αυτός που στέρησε τον ΓΑΠ

Χ.Μ.
άνεργος