Μαέστροι εξαπάτησης

Έχουμε και εμείς οι Έλληνες μια πρωτιά. Οι πολιτικοί μας είναι οι κορυφαίοι στο κόσμο σε κάτι. Σε τεχνικές εξαπάτησης. Είναι ασυναγώνιστοι, πραγματικοί μαέστροι. Παραθέτω κάποιες από τις τεχνικές που χρησιμοποιούν με παραδείγματα για να γίνουν κατανοητά.

Άλλα λέω και άλλα κάνω
Παράδειγμα: Το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι το «λεφτά υπάρχουν». Να κι’ άλλο ένα. Λέω ότι θέλω να αλλάξω το άρθρο 24 του Συντάγματος. Όχι μόνο δεν το αλλάζω αλλά ανακηρύσσω τεράστιες εκτάσεις γύρω από το Πάρνηθα σε Εθνικό Δρυμό. 

Άλλο θέλω και άλλο λέω
Παράδειγμα: Θέλω να κρατήσω τη καρέκλα μου. Λέω ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα ούτως ώστε να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει και να κρατήσω τη καρέκλα μου.

Λέω μόνο τα μισά
Παράδειγμα: Λέω ότι όποιος συμμετέχει στην ΕΕ χάνει μέρος της εθνικής του κυριαρχίας.
Ακόμη και οι Γερμανοί την έχουν χάσει. Δεν λέω όμως ότι οι Γερμανοί έχουν κυριαρχήσει στην ΕΕ και επομένως κάνουν ότι θέλουν.

Να φαίνεται ότι κάτι πάει να γίνει
Παράδειγμα: Λέω ότι τώρα που έγινε επίτροπος Έλληνας στην ΕΕ κάτι θα γίνει με το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Ο κόσμος περιμένει ότι κάτι θα αλλάξει, παρόλο που τελικά δεν θα γίνει τίποτα.

Έχει αναλυθεί σε προηγούμενο άρθρο.

Τα τεχνάσματα και τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος. Εδώ ανέφερα κάποια ενδεικτικά. Μπορεί σε επόμενη δημοσίευση να παραθέσω και άλλα.


Δ.Λ.
Υπερφορολογημένος