Απαγορευμένο θέμα


Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε είναι «ευρώ η εγχώριο νόμισμα». Νομίζουμε ότι το πρόβλημα είναι το χρέος. Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας που οφείλεται στο ευρώ. Θα συμφωνήσω ότι και οι δύο δρόμοι, εντός και εκτός ευρώ, είναι πολύ δύσκολοι. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν θετικά και πολλά αρνητικά.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι εκτός ευρώ υπάρχει κάποιο φώς στην άκρη του τούνελ. Αυτή είναι η δική μου άποψη και πολλών διάσημων οικονομολόγων ανά τον κόσμο. Δεν περιμένω να συμφωνήσουν όλοι μαζί μου. Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι δεν γίνεται καμμία συζήτηση επί του θέματος. Που και που κάποια ΜΜΕ φιλοξενούν μια άποψη υπέρ εξόδου περισσότερο για «ξεκάρφωμα». Κυρίως γίνεται προπαγάνδα υπέρ του ευρώ. Βέβαια κρυφά, σε παρέες και σε σπίτια, είναι από τα πρώτα θέματα συζήτησης.
Η συζήτηση για το ευρώ πρέπει να γίνει σε δύο επίπεδα. Σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο χρειάζεται διεξοδική εξέταση με τη συμβολή οικονομολόγων. Παράλληλα πρέπει να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση με όσο το δυνατό πιο απλουστευμένο τρόπο ούτως ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να μπορέσει να διαμορφώσει μια άποψη.

Ζ.Π.
Κεντροδεξιός νεόφτωχος