Όλοι μαζί για φούντο


Μέχρι πρόσφατα ήμουν αντίθετος στην πανστρατιά προσώπων που επιχειρείται από τη ΝΔ. Πίστευα ότι εκτός από τη ΝΔ, πρέπει να υπάρχουν και 1-2 άλλα κόμματα στο κεντροδεξιό χώρο. Όλα μαζί τα κόμματα μπορούν να συγκεντρώσουν τα ποσοστά 40% με 45% που συγκέντρωνε η ΝΔ παλαιότερα και ενδεχομένως να συνεργαστούν μετεκλογικά.
            Συμμετείχα πρόσφατα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που με έκανε να αλλάξω γνώμη. Σύμφωνα με την άποψη που άκουσα  ή ΝΔ είναι καταδικασμένη όπως και όλα τα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτή. Οποιοδήποτε κόμμα δημιουργηθεί από προβεβλημένα πρόσωπα της ΝΔ δεν θα έχει καμμία τύχη. Συνέβη με την Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό. Η ΕΠΑΛ υπέστη μεγάλη πανωλεθρία όχι για αυτό που υποστήριζε αλλά για αυτό που ήταν οι ηγέτες της. Ήταν πρόσωπα  στενά συνδεδεμένα με τη ΝΔ.
Το ίδιο συνέβη επίσης πολλές φορές και στη κεντροαριστερά. Προσπάθειες δημιουργίας κομμάτων από πρόσωπα ταυτισμένα με το ΠΑΣΟΚ απέτυχαν. Αντίθετα το Ποτάμι φαίνεται να έχει μεγάλη επιτυχία. Ιδεολογικά είναι κοντά στο ΠΑΣΟΚ αλλά δεν υπάρχουν μέσα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ.
            Εξακολουθώ να πιστεύω ότι στο κεντροδεξιό χώρο πρέπει να υπάρχουν 1-2 άλλα κόμματα εκτός της ΝΔ. Μόνο που αυτά τα κόμματα δεν πρέπει να δημιουργηθούν από προβεβλημένα πρόσωπα της ΝΔ καθώς δεν θα έχουν καμμία τύχη. Σε αυτό μόνο άλλαξα την πεποίθηση μου. Θεωρώ πλέον ότι η πανστρατιά προσώπων που επιχειρείται από τη ΝΔ είναι σωστή. Όλοι μαζί να πάνε για φούντο!

Τ.Γ.

Άνεργος