Αντιμνηνονιακοί

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για την αντιπαράθεση Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο και Ευρώ - Δραχμή. Τα διάφορα στρατόπεδα, πετούν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ανάμεσα στο μαύρο και στο άσπρο υπάρχουν πολλές αποχρώσεις γκρι.
Το δίλημμα Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει στην εξουσία. Το δίλημμα Μνημόνιο η Χάος είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της συγκυβέρνησης για να κρατηθεί στην εξουσία. 
Το αντιμνημονιακό μπλόκ περιλαμβάνει τελείως διαφορετικές στάσεις. Το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους είναι ότι αντιδρούν στην υπάρχουσα κατάσταση. ΚΚΕ, ΧΑ, Σχέδιο Β, «Δραχμή Πέντε Αστέρων», ΕΠΑΜ έχουν πάγια θέση την επιστροφή στη δραχμή και σε γενικές γραμμές την έξοδο απο την ΕΕ. Το ηγετικό κόμμα του αντιμνημονιακού μπλόκ, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη λιγότερο αντιμνημονιακή στάση.  Αρνείται να συζητήσει το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή και την έξοδο από την ΕΕ και αρκείται μόνο στο ότι θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση. Εάν δεν πετύχει η διαπραγμάτευση αυτή, όπως είναι και το πιο πιθανό, θα εφαρμόσει τα Μνημόνια. Οι ΑΝΕΛ έχουν απροσδιόριστη θέση όπως σε πολλά ζητήματα. Η «Ένωση για τη Πατρίδα και το Λαό» ξεκινάει με μια καλύτερη διαπραγμάτευση αλλά δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.


Τ.Π.
Άνεργος