Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα

Η ΝΔ έχει μαζί με το  ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για την κατάντια της χώρας. Οι ιδεολογίες των κομμάτων  δεν ευθύνονται για τη διαφθορά, την ανικανότητα και την ιδιοτέλεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το κρατισμό, το λόγο που η χώρα έφτασε σε αυτά τα χάλια.  Όσο το κόμμα βρισκόταν σε ποσοστά 3-5%, οι Συριζαίοι ήταν συμπαθητικοί γραφικοί λόγω της κοινωνικής ευαισθησίας τους. Τώρα που τα ποσοστά τους ανέβηκαν, έγιναν επικίνδυνοι για τη χώρα.  Με την ανικανότητα και την λαμογιά των πρώην κομμάτων εξουσίας έφτασαν στο κατώφλι του Μαξίμου. Αν το περάσουν θα είναι η χαριστική βολή για την Ελλάδα. Επομένως τι χρειάζεται;
  • Νέα κόμματα με νέα πρόσωπα στο συντηρητικό και σοσιαλδημοκρατικό χώρο. Ούτε παλιά κόμματα με νέα πρόσωπα αλλά ούτε νέα κόμματα με παλιά πρόσωπα. Στη κεντροαριστερά κάνουν προσπάθειες ανασύστασης του χώρου. Όμως το επιχειρούν με τα ίδια πρόσωπα που βλέπουμε εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή θα ξαναφτιάξουν το ίδιο ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα. Η ΝΔ πρέπει να πέσει σε χαμηλά ποσοστά όπως το ΠΑΣΟΚ  για να γίνει η αναγέννηση του χώρου.
  • Σημαντικός κεντρώος πόλος ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατία και την συντηρητική παράταξη.
  • Ένα εθνικιστικό ευρώ-σκεπτικιστικό κόμμα στα πρότυπα των κομμάτων του Φάρατζ και της Λεπέν, όχι τόσο ακραίο σαν τη Χρυσή Αυγή .
  • Αντί-πόλωση (το βασικότερο). Κανένα κόμμα με ιδιαίτερη δύναμη δηλαδή πάνω από 25%. Έτσι θα γίνει συνεννόηση λόγω ανάγκης.

Σ.Ν.
Οικιστής