Το μήνυμα της κάλπης

Στην Ελλάδα σήμερα, την πλειοψηφία των πολιτών την εκφράζουν πολλά κόμματα από λίγο (σε κάποια μόνο σημεία) αλλά κανένα πολύ. Είναι υποχρέωση κάθε υπεύθυνου πολίτη της χώρας αυτής να ψηφίσει στις εκλογές. Είναι υποχρεωτικό και από το νόμο. Τι γίνεται όμως όταν κανένα απολύτως κόμμα δεν τον εκφράζει αλλά θέλει με την ψήφο του κάτι να πει, να περάσει ένα μήνυμα;
Υπάρχει λύση. Ο νόμος υποχρεώνει το πολίτη να ψηφίσει αλλά δεν του απαγορεύει να ψηφίσει λευκό η άκυρο. Μπορεί να γράψει ένα σύντομο μήνυμα σε ένα χαρτί η ακόμη και στο πίσω μέρος του ψηφοδελτίου και να το βάλει μέσα στο φάκελο. Έτσι οι πολιτικοί μας θα πάρουν όχι μόνο ένα αλλά πολλά μηνύματα από τη κάλπη. Η ψήφος είναι μυστική. Τη δική μου επιλέγω να τη κάνω φανερή και να τη δημοσιεύω στο διαδίκτυο. Αυτό θα ψηφίσω:


ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΜΕΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΕ. ΕΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑ.
ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΤΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ.  ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ. ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ 20ΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΠΟ ΣΑΣ.

Αν σας εκφράζει μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως έχει η με αλλαγές. Εγώ το έχω ήδη εκτυπώσει για να μη το γράφω εκείνη τη στιγμή.

Παντελής

Μακροχρόνια άνεργος