Μετεκλογικές συνεργασίες

Οι δύο μεγάλοι πολιτικοί χώροι  καλύπτονταν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο δικομματικό σύστημα. Είχαν την υποστήριξη του 80% + των ψηφοφόρων. Όπως όλα δείχνουν, θα έχουν μνημονιακή και αντιμνημονιακή εκπροσώπηση:

Κεντροδεξιά
Μνημονιακή :           ΝΔ
Αντιμνημονιακή:      Ένωση για τη Πατρίδα και το Λαό




Σοσιαλδημοκρατία
Μνημονιακή :           Ελιά, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι;
Αντιμνημονιακή:      Nέα συμμαχία, Ποτάμι;

Περιμένουμε όλοι να δούμε εάν το Ποτάμι εκφράσει περισσότερο μνημονιακό η αντιμνημονιακό λόγο. Σίγουρα δεν θα είναι ακραίος. Εάν δώσει μνημονιακό στίγμα, ο σοσιαλδημοκρατικός αντιμνημονιακός χώρος θα καλυφθεί από νέο φορέα.

Μετεκλογικές συνεργασίες μπορούν να γίνουν με βάση άξονα:

  • μνημονίου – αντιμνημονίου
  • ιδεολογικό

Κατά την άποψη μου είναι πιο εύκολη η συμμαχία βάσει ιδεολογικής προσέγγισης. Θεωρώ ότι όχι μόνο είναι εφικτή  αλλά και εξαιρετικά χρήσιμη για τη χώρα διότι θα ακολουθήσει ένα μέσο δρόμο ανάμεσα σε ακραίες τοποθετήσεις μημονιακών και αντιμνημονιακών. Αυτό είναι κάτι που εκφράζει τη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Εκτός από το μαύρο και το άσπρο υπάρχουν πολλές αποχρώσεις γκρι. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να δημιουργηθεί κάποιο σχήμα συγκυβέρνησης αντιμνημονιακών και μνημονιακών κομμάτων που θα φέρει μια περίοδο σταθερότητας και ευημερίας. Εάν έχει περισσότερο μνημονιακό η αντιμνημονιακό χαρακτήρα θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των εκλογών. 

Αδείμαντος