Του έσκαψαν το λάκκο

Του έσκαψαν το λάκκο του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Ποιοι, οι εχθροί του; Μα όχι, οι φίλοι και συνεργάτες του! Τον λάκκο τον έκαναν αρκετά μεγάλο για να χωρέσουν και αυτοί μέσα. Με ποιο τρόπο το έκαναν; Με το διωγμό της ΧΑ.
Είχαμε προειδοποιήσει με επιστολή το Πρωθυπουργό για τους συμβούλους του. Δεν μας άκουσε βέβαια! Η ΧΑ το τελευταίο διάστημα είχε σημαντική άνοδο και προβλεπόταν περαιτέρω. Μεγάλο μέρος προερχόταν απο τη ΝΔ. Μια άποψη λέει ότι ο διωγμός της έγινε για να ανακοπεί αυτή η  άνοδος. Αυτό που δεν κατάλαβαν οι πολιτικές διάνοιες σύμβουλοι του Πρωθυπουργού είναι ότι ο κόσμος δεν πήγαινε στη ΧΑ επειδή άλλαξε ξαφνικά ιδεολογία αλλά έφευγε από τη ΝΔ για την ασκούμενη πολιτική. 
            Οι λόγοι που επέλεγαν ΧΑ και όχι ένα άλλο αντιμνημονιακό κόμμα του κεντροδεξιού χώρου έχουν γραφτεί ήδη πολλές φορές σε αυτό εδώ το βήμα. Θα κάνω μιά γρήγορη σύνοψη. Οι ψηφοφόροι στη πλειοψηφία τους αποφεύγουν κόμματα που δεν έχουν μεγάλες πιθανότητες να μπούν στη  Βουλή γιατί θεωρούν τη ψήφο χαμένη. Εάν κάποιο κόμμα πλησιάσει δημοσκοπικά το 3% τότε μόνο μπορεί να αλλάξουν στάση. Όσον αφορά τους ΑΝΕΛ, σε αρκετούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους δεν αρέσει η σύμπραξη με άτομα προερχόμενα απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ και η προσέγγιση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΧΑ εκλαμβάνεται ως το μόνο αντισυστημικό κόμμα καθώς και το κόμμα και τα πρόσωπα  ήταν στο παρελθόν εκτός Βουλής. Επιπλέον είναι το μόνο κόμμα με έντονη πατριωτική και αντιμεταναστευτική στάση. Όταν η Πατρίδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, σε κάποιους πολίτες ισχυροποιούνται τα πατριωτικά αισθήματα.  Η λαθρομετανάστευση συνδέεται με την ανεργία των χαμηλών στρωμάτων, την υποβάθμιση περιοχών και την αύξηση της εκληματικότητας. Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα είχαν στραφεί προς τη ΧΑ.  Πρώην ψηφοφόροι αριστερών κομμάτων θεωρούν ότι τα αριστερά κόμματα δεν προστατεύουν την απώλεια εργασίας τους λόγω της λαθρομετανάστευσης.
Πως οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά του έσκαψαν το λάκκο με το διωγμό της ΧΑ;  Δημιούργησαν πολιτικό κενό που θα καλυφθεί από λιγότερο ακραίο σχηματισμό και θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στους ψηφοφόρους. Το κενό δεν καλύπτεται με όσους Βορίδηδες και να φέρει ο κ. Σαμαράς, εάν αυτοί είναι μνημονιακοί. Το πρόβλημα του κόσμου δεν είναι ιδεολογικό αλλά ασκούμενης πολιτικής. Μπορεί να μην είναι έγκυρη η φήμη περί δημιουργίας πατριωτικού, χριστιανικού, διαλλακτικά αντιμνημονιακού & αντινεοταξικού κεντροδεξιού σχηματισμού με συνένωση ψηφοφόρων ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΧΑ. Ακόμη και να μην ισχύει στη παρούσα στιγμή, κάτι τέτοιο είναι λογικό και αυτονόητο να συμβεί στο μέλλον. Κάποιοι άνθρωποι θα αντιληφθούν ότι υπάρχει κενό και θα το εκμεταλλευτούν. Ο νέος πολιτικός σχηματισμός θα έχει όλα τα θετικά χαρακτηριστικά της ΧΑ, χωρίς τα αρνητικά που εμπόδιζαν αρκετούς ψηφοφόρους να πάνε προς τα εκεί και έμεναν εγκλωβισμένοι μέσα στη ΝΔ και άλλα κόμματα. Επειδή οι διεργασίες δημιουργίας πολιτικού σχηματισμού είναι χρονοβόρες, το μόνο που μπορεί σώσει το κ. Σαμαρά και τους συμβούλους του είναι άμεσες εκλογές.

Χρήστος
άνεργος
υπερχεωμένος