Έρχεται παγκόσμιο χάος ;

Η κατάσταση που επικρατεί σε αρκετές χώρες του κόσμου είναι οριακή. Στη Ιταλία ο κυβερνητικός συνασπισμός κινδυνεύει να διαλυθεί, γεγονός που θα  οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία. Στην Ελλάδα γνωρίζουμε όλοι πόσο εκρηκτική είναι η κατάσταση. Η πολιτική αστάθεια στην Ισπανία και την Πορτογαλία συνεχώς αυξάνεται. Στην Ισπανία συμπληρωματικά στην κακή  οικονομική κατάσταση, διάφορα σκάνδαλα ταλανίζουν τη κυβέρνηση Ραχόϊ. Κάτι μικρό μπορεί να ξεκινήσει ένα ντόμινο που θα συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη. Στον Ισλαμικό κόσμο επικρατεί μεγάλη αστάθεια σε χώρες όπως η Συρία, η Αίγυπτος, η Τουρκία, η Τυνησία, η Λιβύη κλπ.
Ας εξετάσουμε τώρα τη κατάσταση στη παγκόσμια υπερδύναμη, τη χώρα που επηρεάζει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Το Σύνταγμα επιβάλλει όριο στο μέγεθος του ελλείμματος και για να το υπερβεί η κυβέρνηση χρειάζεται έγκριση της Βουλής την οποία δεν πήρε. Από χτες το κράτος υπολειτουργεί και έχει κάνει παύση πληρωμών σε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους. Εκτός αυτού διαδίδεται από καιρό μια έντονη φήμη ότι η FEMA προετοιμάζεται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη περιοχή III που είναι η περιοχή γύρω από τη πρωτεύουσα Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τη φήμη η προετοιμασία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 1 Οκτωβρίου και έχει ζητηθεί η βοήθεια του Ρωσικού στρατού.
Από τι θα προκληθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν διευκρινίζεται. Σεισμός, τυφώνας, τσουνάμι, πανδημία, πτώση μετεωριτών, αντιστροφή πόλων, εξέγερση, τρομοκρατικό κτύπημα, εισβολή εξωγήινων, Αρμαγεδών, ο ερχομός του πλανήτη Χ η Nibiru, Δευτέρα Παρουσία είναι διάφορες από τις εικασίες που κυκλοφορούν. Γιατί  η προετοιμασία είναι μόνο για τη περιοχή ΙΙΙ; Οι εξηγήσεις είναι δύο. Η στη περιοχή αυτή θα συμβεί το γεγονός η οι πολιτικοί ενδιαφέρονται να σώσουν μόνο τους εαυτούς τους και τους δικούς τους. 
Πολλοί πιστεύουν ότι η φήμη αυτή διαδίδεται από διάφορους κύκλους για να
τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να χειραγωγείται πιο εύκολα  η για να δημιουργηθεί αστάθεια. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι θα προκληθεί εσκεμμένα κάποιο γεγονός ούτως ώστε να δικαιολογηθούν επακόλουθες ενέργειες. Εάν συμβεί κάποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενδέχεται να δημιουργήσει μια χαοτική κατάσταση στις ΗΠΑ η οποία σε συνάρτηση με την εξαιρετική αστάθεια που υπάρχει σε άλλες περιοχές του κόσμου μπορεί να  πυροδοτήσει παγκόσμιο χάος. Η ερώτηση είναι τι θα προκύψει μετά. Κάτι καλύτερο η κάτι χειρότερο;

Δημήτρης
υπερχρεωμένος