ΟΧΙ στο διχασμό

Το Σεπτέμβρη του 1974,  25 χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου τον Αύγουστο του 1949, η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή  με νομοθετικό διάταγμα νομιμοποιεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και καταργεί τον νόμο 509. Στις βουλευτικές εκλογές του 1974 το ΚΚΕ συγκέντρωσε 9,5% των ψήφων.

Τον Μάιο του 2013, 39 χρόνια μετά το τέλος της δικτατορίας τον Ιούλιο του 1974, κάποιοι επιχειρούν να θέσουν εκτός νόμου το κόμμα της Χρυσής Αυγής που στις πρόσφατες εκλογές συγκέντρωσε 7% και σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, σήμερα έχει ποσοστά πάνω από 10%.

Το να πιστεύει κανείς ότι σωστά έγινε η νομιμοποίηση του ΚΚΕ δεν σημαίνει ότι είναι κομμουνιστής. Παρομοίως το να πιστεύει ότι λανθασμένα επιχειρείται να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα που καλώς η κακώς εκφράζει το 10% του Ελληνικού λαού δεν σημαίνει ότι είναι εθνικιστής.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε τους ιδεολογικούς του αντιπάλους, στηρίζοντας την ομόνοια και την ομοψυχία του Ελληνικού λαού, σεβόμενος το 9,5% των Ελλήνων και αποδεικνύοντας το πολιτικό του ανάστημα. Κατά αντιστοιχία, όσοι επιχειρούν να θέσουν εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή συντηρούν τη διχόνοια, περιφρονούν το 10% των Ελλήνων και δείχνουν το δικό τους πολιτικό ανάστημα.

Αντί να αναλώνεται το πολιτικό σύστημα με το διωγμό της Χρυσής Αυγής να τη χρησιμοποιήσει, μέσα σε θεσμικά πλαίσια, στη καταπολέμηση του πολύ σοβαρού προβλήματος της «μαύρης εργασίας», δίνοντας τους χρήσιμη, νόμιμη και πολιτικά ορθή διέξοδο στη αγανάκτηση που (σωστά η λάθος) νοιώθουν.

Δημήτρης
Κεντρώος Δημοκράτης
Μη Ψηφοφόρος Χρυσής Αυγής