Ο υπέροχος Νίκος Καραχάλιος

Καραχάλιος Κεδίκογλου Βαρβιτσιώτης
Η ζωή του Νίκου Καραχάλιου περιλαμβάνει ακριβά εστιατόρια, μπουζούκια, ατέλειωτα πάρτυ, μοντέλες, Μύκονο, πολυτάραχη φιλία με τον Κώστα Καραμανλή, επαγγελματική σχέση με τους Κλίντον. Κυνηγάει τον φακό και την προβολή του. Γενικά συγκρούεται και αποχωρεί επεισοδιακά. Στη πολιτική μπήκε λόγω της φιλίας του με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Ο πατέρας του ήταν καθηγητής στο Κολέγιο και οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν έξι χρονών. Μεγάλωσε σε ένα διαμέρισμα 42 τμ στα Πατήσια.
Στο Κολέγιο έβγαζε το περιοδικό Αθηναίος μαζί με τον Βαρβιτσιώτη. Η διαφημιστική εταιρεία του Graffiti σχεδίασε το δελφίνι, την επίσημη μασκότ των Μεσογειακών Αγώνων του 1991. Έπαιζε μπάσκετ στην ομάδα το Χαλανδρίου μαζί με το μετέπειτα δήμαρχο Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο. Στο Λονδίνο συγκατοικούσε με τον Μάνο Τζανόπουλο που έγινε αργότερα στέλεχος της Αγροτικής. 
Το 1996 είχε εργαστεί στην καμπάνια του Κλίντον. Μέσω της οικογένειας Βαρβιτσιώτη συνδέεται με τον Καραμανλή και συνεργάζονται το 2000. Ήταν έμπιστος σύμβουλος και στενός φίλος του Καραμανλή σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις  Μετείχε ως προσωπικός φίλος του Καραμανλή στο επιτελείο του Σπηλιωτόπουλου. Στη συνέχεια ανέλαβε το ΚΠΕΕ, ένα φιλελεύθερο think tank.
Συνεργάστηκε με τον Σουφλιά, τον Ψωμιάδη και τον Μεϊμαράκη. Με τον δεύτερο ανάπτυξε στενή σχέση και με τον τρίτο βαθιά φιλία. Μπήκε στο επιτελείο του Αθήνα 2004 και συγκρούστηκε με τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Με το Ρουσόπουλο η συνεργασία ήταν προβληματική, εν μέρει λόγω της επιθυμίας και των δύο για υποψηφιότητα στο υπόλοιπο Αττικής. Μετά το 2004 έγινε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. Μετά το 2007 πήγε για λίγο στην Αμερική για να συμμετάσχει στην καμπάνια της Κλίντον. Όταν γύρισε ξαναπήρε το παλιό του πόστο στη ΝΔ.
Το 2007 ήταν άτυπα το Νο 3 στη ΝΔ μετά τον πρόεδρο Καραμανλή και τον Γραμματέα Ζαγορίτη. Συμμετείχε στο πρωϊνό καφέ του Μαξίμου. Σχεδίαζε να είναι υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής αλλά δεν το πέτυχε επειδή θα κατέβαινε στην ίδια περιφέρεια και ο Ρουσόπολος. Επιδίωξε το Επικρατείας αλλά δεν το κατάφερε. Τελικά ο Ρουσόπουλος βρέθηκε στο Επικρατείας και ο Καραχάλιος στο πουθενά. Ο Καραχάλιος ήταν με το μέρος του τότε γραμματέα της ΝΔ Μεϊμαράκη στη μεγάλη κόντρα εναντίον του Ρουσόπουλου.
Ο Καραμανλής τον είχε απομακρύνει από τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού με αφορμή μια συνάντευξη στη Herald Tribune. Οι δηλώσεις Καραχάλιου είχαν αιχμές για το Βατοπέδι και ξεκινούσαν συζήτηση για την μετά τον Καραμανλή εποχή. Υποστήριξε τη Ντόρα και δημιούργησε το Forum Ελλάδα 2020 που «έπαιξε» την υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου για την αρχηγία της ΝΔ. Ήταν συνεργάτης του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό από το 2010 έως το 2011, σύμβουλος διοίκησης του Αμερικανικού Κολεγίου από το 2011 έως το 2012 και της εταιρείας Velti. Η τελευταία είναι ελληνική εταιρεία λογισμικού εισηγμένη στο NASDAQ. Όπως και η Globo (εισηγμένη στην αντίστοιχη ΑΙΜ του Λονδίνου) εμπλέκεται σε σκάνδαλα παραποίησης οικονομικών στοιχείων και επιδοτήσεων. 
Είχε ερωτική σχέση με τη Ζέτα Δούκα, τη Γιάννα Νταρίλη, την Εύα Καϊλή, τη Νάταλι Θάνου κλπ. Πολύ φιλικές σχέσεις είχε με τον Μεϊμαράκη, την Όλγα Κεφαλογιάννη, το Ζαγοράκη, το Ρέμο, τον Στέλιο Διονυσίου, τον Τόλη Βοσκόπουλο, το Βασίλη Τσιλιχρήστο και το Σπύρο Παγουλάτο. Για τους δύο τελευταίους που είναι άνθρωποι τη νύχτας έχουν ακουστεί πολλά. Ο Τσιλιχρήστος είχε συλληφθεί στη Μύκονο.
Ανέλαβε γενικός γραμματέας του ΕΟΤ όταν ήταν υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη. Οι φιλικές τους σχέσεις διαταράχτηκαν. Αφορμή ήταν το αποτυχημένο βίντεο το Τάμεση, το εισιτήριο που πλήρωσε ο ΕΟΤ για τη Γιάννα Νταρίλη και η στελέχωση των γραφείων του οργανισμού. Στο τέλος απομακρύνθηκε από τον ΕΟΤ.
 Άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του, ο Κώστας Βασιλάκος, εμπλέκεται σε μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ. Ο Καραχάλιος και ο Κώστας Βασιλάκος κινούνταν στους ίδιους κοσμικούς κύκλους. Είχαν κοινές παρέες και έτσι γνωρίστηκαν και ανέπτυξαν βαθειά συμπάθεια και εκτίμηση ο ένας για τον άλλο. Είχαν την ίδια νοοτροπία και την ίδια φιλοσοφία ζωής.  Ο Βασιλάκος δούλευε σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και στην «Αποστολή» της Εκκλησίας. Αργότερα ήταν συνιδιοκτήτης με την Άννα Βίσση σε εταιρεία αθλητικών ειδών. Η εταιρεία «Character Since 1923 Α.Ε.» είχε διευθύνοντα σύμβουλο τον Βασιλάκο, βασικό μέτοχο τον Χρήστο Ψωμόπουλο και κεντρικό πρόσωπο τη Βίσση.
Ο Ψωμόπουλος έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί για απάτη. Είχε επίσης σχέση με την πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου την εποχή που άρχισαν να κυκλοφορούν τα ερωτικά βίντεο της. Λίγο μετά το χωρισμό τους, ο Ψωμόπουλος είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει ερωτικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την Αλεξανδράτου που είχε γυριστεί σε ξενοδοχείο του Παρισιού. Μετά από λίγο κυκλοφόρησε βίντεο της Αλεξανδράτου με άγνωστο παρτενέρ που όμως κάθε άλλο παρά ερασιτεχνικό ήταν. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν και άλλα επαγγελματικά ερωτικά βίντεο της Αλεξανδράτου. Αργότερα ο Ψωμόπουλος είχε ερωμένη και την κόρη του Βουλγαράκη Παυλίνα που ασχολείται με το τραγούδι.
Όταν ο Καρχάλιος ανέλαβε στον ΕΟΤ, μετά από λίγες μέρες πήρε το Βασιλάκο ως ειδικό σύμβουλο. Εκείνη την εποχή είχε οικονομικά προβλήματα ο Βασιλάκος. Ο Καραχάλιος ήταν συνεχώς εξαφανισμένος από τον ΕΟΤ και δεν πάταγε το πόδι του. Απομάκρυνε τη διευθύντρια διαφήμισης και ανέλαβε προσωπικά τη διαφήμιση του οργανισμού. Ο Βασιλάκος αλώνιζε μέσα στον ΕΟΤ και επικαλούνταν συνεχώς ότι ενεργούσε με εντολές του Καραχάλιου. Είχε απαιτήσει να του δοθούν τα μπλοκ των επιταγών του Οργανισμού, κάτι που κατάφερε μετά από επέμβαση του Καραχάλιου. Ασκούσε πιέσεις στους υπαλλήλους χωρίς εξουσιοδότηση και αρμοδιότητα. Είχε την απαίτηση να ενημερώνεται για τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών.
Δίωξη για υπεξαίρεση ασκήθηκε στο Βασιλάκο και άλλους τρεις. Η επιταγή των 147 χιλ ευρώ έφερε την υπογραφή του Καραχάλιου και αφορούσε πληρωμή σε ξενοδοχείο τυς Σύρου. Εκτός από τη συγκεκριμένη επιταγή πιθανολογείται ότι υπήρχαν και άλλες παρόμοιες. Ο υπάλληλος της τράπεζας πήρε τηλέφωνο τον ΕΟΤ και αυτοί με τη σειρά τους το ξενοδοχείο της Σύρου και ανακαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει εντολή πληρωμής.
Για την είσπραξη των 147 χιλ ευρώ χρησιμοποίησε γνωστό του ιδιοκτήτη εταιρείας δραστηριοποιούμενης  στο Διαδίκτυο που είχαν επαγγελματική συνεργασία από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχε επίσης προσεγγίσει και άλλο επιχειρηματία προτείνοντας του να στήσουν εταιρείες φαντάσματα για να υπεξαιρούν μεγάλα ποσά από τον ΕΟΤ.
Σε πόρισμα ορκωτών λογιστών φαίνεται τρύπα 12 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ από προηγούμενες εποχές. Πέρα από τη τρύπα υπήρχε κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Ο Σπηλιωτόπουλος ήθελε υβριδικό αυτοκίνητο και ο Λιβανός ελικόπτερο.
Ο Βασιλάκος ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Καραχάλιου που με τη σειρά του είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Βαρβιτσιώτη. Όταν ανέλαβε ο Βαρβιτσιώτης Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ο Καραχάλιος έγραψε στο Twitter: «Επιτέλους ενα καλο νεο απο τη ΝΔ Καλη επιτυχία αδελφέ Μιλτιαδη Ο,τι χρειαστείς είμαστε εδω να ξανασταθει η ΓΣΣΠ όρθια».

Ηλίας Μ.