Ακατάλληλοι και επικίνδυνοι



Εσωκομματικές κόντρες και στρατόπεδα υπήρχαν πάντα στη ΝΔ. Ο Ράλλης δεν πρόλαβε να δημιουργήσει τους Ραλλικούς. Υπήρχαν όμως οι Αβερωφικοί και οι Εβερτικοί, πέρα από τους Καραμανλικούς. Με τη προεδρία του Μητσοτάκη δημιουργήθηκαν οι Μητσοτακικοί και από τις άλλες φατρίες παρέμεινε ισχυρό μόνο το καραμανλικό στρατόπεδο που ισχυροποιήθηκε ακόμη περισσότερο όταν έγινε πρόεδρος ο Καραμανλής.  Με την προεδρία Σαμαρά δημιουργήθηκαν οι Σαμαρικοί που αρκετοί ήταν παλιοί Αβερωφικοί. Είναι όλοι όμως Νεοδημοκράτες και το ίδιο περίπου πράγμα με μικροδιαφορές. Οι Καραμανλικοί και οι Μητσοτακικοί με κάποιο τρόπο τα βρίσκουν και εναλλάσσονται στην εξουσία του κόμματος ενώ τα ζώα από κάτω επευφημούν.
Ο μπουλντόζας Έβερτ έλεγε ότι ο Καραμανλής δεν έχει συλλογική και οργανωτική αντίληψη. Δεν ήταν ακριβώς αυτά τα λόγια αλλά αυτό ήταν το νόημα. Ο Καραμανλής διέσπασε το κόμμα σε πολλές μικρές παρέες. Ο Σαμαράς διοικούσε με μια δική του ολιγάριθμη ομάδα. Είχε ορίσει τομεάρχες και υπευθύνους σε διάφορα κομματικά όργανα αλλά ο ρόλος τους ήταν διακοσμητικός. Και οι δύο είχαν μηδενικά διοικητικά προσόντα. Δεν μπορούσαν να διοικήσουν μια μικρή εταιρεία αλλά βρέθηκαν να διοικούν τη χώρα.
Ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα ίδια πρόσωπα με το Σαμαρά. Είναι όλοι παιδιά, ανίψια, γαμπροί παλαιότερων πολιτικών. Ανήκει σε μια από τις δύο πιο ισχυρές οικογένειες της Νέας Δημοκρατίας. Θέλει να μας πείσει ότι είναι κάτι άλλο και ότι δεν τον λένε Μητσοτάκη αλλά σκέτο Κυριάκο. Η πλάκα είναι ότι τα ζώα τον πιστεύουν ότι είναι κάτι διαφορετικό.
Ο Καραμανλής έβαλε το δικηγόρο Χατζηδάκη στο υπουργείο οικονομικής Ανάπτυξης. Ο Γεωργιάδης ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης του Παπαδήμου, αρμόδιος σε θέματα ναυτιλίας και αλιείας. Ο Σαμαράς τον έβαλε υπουργό Υγείας. Έμεινε υπουργός Υγείας περίπου 1,5 χρόνο. Προς το τέλος της θητείας του θα είχε αρχίσει να παίρνει μια μυρωδιά για τα θέματα της Υγείας. Τι σχέση έχει ο Γεωργιάδης με τη ναυτιλία, την αλιεία και την υγεία; Όση σχέση έχει και ο Χατζηδάκης με την οικονομική ανάπτυξη;
Ο Γεωργιάδης δήλωνε πολύ αποδοτικός στα καθήκοντα του. Το ίδιο ισχυριζόντουσαν και διάφοροι φίλοι του δημοσιογράφοι που είχαν αναλάβει τη διαφήμιση του. Το αποφάνθηκαν μήπως κάποιοι ανεξάρτητοι αξιολογητές; Μόνος του αποφάσισε να λέει ότι είναι αποδοτικός και είπε και στους φίλους του δημοσιογράφους να το λένε. Τα ζώα τους πιστεύανε. Ε αφού έτσι λένε, έτσι θα είναι. Δηλώνει αυτοδημιούργητος. Αυτοδημιούργητος είναι κάποιος που ξεκινάει από το μηδέν, όχι κάποιος που βρήκε έτοιμη εταιρεία και μεγάλωσε στην Εκάλη. Έχει καταλάβει πολυ καλά πως στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι. Δηλώνει αποτελεσματικός και αυτοδημιούργητος και αφού το δηλώνει, έτσι είναι.
Να δούμε και τη περίπτωση Σταϊκούρα. Με τι προσόντα τοποθετήθηκε ο Σταϊκούρας στη θέση του υπευθύνου Οικονομικών και εν δυνάμει υπουργού Οικονομικών; Με την ιδιότητα του γιού του στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή. Ο Σταϊκούρας δεν είναι τελείως άσχετος με τα Οικονομικά. Είναι μηχανικός και έχει διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα. Το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα δεν είναι ακριβώς Οικονομικά αλλά δεν είναι και κάτι τελείως άσχετο. Δεν είναι όμως ο πλέον κατάλληλος. Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι που είναι πολύ πιο κατάλληλοι για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Δεν είναι όμως γιοί συνεργατών του Κώστα Καραμανλή.
Στο μαγαζάκι τους που τους ανήκει μπορούν να βάζουν όποιον θέλουν αλλά όχι στη χώρα γιατί η χώρα ανήκει στους πολίτες. Το θέμα είναι ότι στο μαγαζάκι τους η στην εταιρεία τους δεν θα έπαιρναν κανένα από όλους τους άσχετους που τοποθετούν στα υπουργεία δηλαδή στις κορυφαίες θέσεις της χώρας. Το μαγαζάκι τους, τους ενδιαφέρει πολύ και δεν θα ήθελαν να καταστραφεί. Η χώρα δεν τους ενδιαφέρει και δεν τους πειράζει εάν καταστραφεί. Με όλους τους άσχετους που έβαζαν στα διάφορα υπουργεία, στο τέλος κατέστρεψαν τη χώρα.
Τους θεωρούμε τελείως ανίκανους. Όταν λέμε ανίκανοι εννοούμε για τις συγκεκριμένες θέσεις. Μπορεί να έχουν άλλα προσόντα. Σίγουρα έχουν ικανότητα στη διαχείριση του λόγου και στο να εκλέγονται. Δεν σημαίνει ότι όποιος εκλέγεται βουλευτής κάνει και για τις ανώτερες θέσεις της χώρας δηλαδή τη διοίκηση ενός Υπουργείου.
Εμείς ψάχνουμε να τοποθετήσουμε ως τομεάρχες του καλύτερους που μπορούμε να βρούμε για τη θέση των μελλοντικών υπουργών. Δεν μας ενδιαφέρει εάν είναι κοινοβουλευτικοί η όχι αλλά μας ενδιαφέρει να είναι οι καταλληλότεροι για τις συγκεκριμένες θέσεις. Η ΝΔ και τα καθεστωτικά κόμματα τοποθετούσαν όποιον νάναι, όλα στην τύχη.
Οι άνθρωποι είναι άσχετοι, ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για τη χώρα. Αυτοί που τους ψηφίζουν κάνουν μεγάλο έγκλημα. Είναι προδιαγεγραμμένο ότι η ΝΔ θα αποτύχει ξανά όπως αποτύγχανε πάντα. Θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Μόνο που δεν θα περιμένουμε σαν τον Καραμανλή και τον Λούλη αλλά θα κουνάμε το δένδρο πολύ δυνατά για να πέσει πιο γρήγορα το ώριμο φρούτο. 

ΝΕΑ ΑΡΧΗ