Θα κάνουμε τα Εξάρχεια Ευρωπαϊκό κόσμημα

Θα κάνουμε τα Εξάρχεια καλύτερα από το Soho
Επανερχόμαστε στο ζήτημα που προκάλεσε ο Μητσοτάκης όταν δήλωσε ότι «θα τελειώσει τα Εξάρχεια σε ένα μήνα». Θέλουμε να του δώσουμε ολοκληρωμένη απάντηση και να αναδείξουμε την τεράστια διαφορά ανάμεσα στην Νέα Αρχή και την Νέα Δημοκρατία. Με το παρακμιακό και οπισθοδρομικό κόμμα της ΝΔ, έχουμε ιδεολογική εγγύτητα αλλά μεγάλη χρονική διαφορά, περίπου 100 χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 1950 ενώ η Νέα Αρχή  στο 2050.
Ο δεινόσαυρος Μητσοτάκης θέλει να στείλει τα παιδιά του ελληνικού λαού, τους αστυνομικούς, να συμπλακούν με τα άλλα παιδιά του ελληνικού λαού, τους αυτονομιστές.
Θέλει να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και ακόμη η ζωή και των μεν και των δε. Θα έστελνε ποτέ τα δικά του τα παιδιά ο κάθε παλιάνθρωπος της Νέας Δημοκρατίας να συμπλακούν με τα παιδιά άλλων Ελλήνων; Και βέβαια όχι αλλά τα δικά του τα παιδιά είναι άλλο, τα παιδιά των υπολοίπων είναι αναλώσιμα.
Οι αστυνομικοί ξέρουν πολύ καλά ότι είναι μέρος της δουλειάς τους να θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και τη ζωή τους για την ασφάλεια των πολιτών. Όπως το ξέρουν πολύ καλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι εάν χρειαστεί να θυσιάσουν τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα για την άμυνα της πατρίδας. Όχι όμως χωρίς λόγο. Όχι για το χατίρι του κάθε πολιτικάντη που προσπαθεί να παίξει ένα πολιτικό παιχνίδι για να χειραγωγήσει τους ψηφοφόρους.
Το έχουμε εξηγήσει στο ησυχία, τάξη και ασφάλεια και στο Εξτρεμισμός. Εάν οι πολίτες της χώρας μας δώσουν τη δύναμη, το μόνο πρόβλημα που θα έχουν οι αστυνομικοί, είναι ότι θα βαριούνται να κάθονται. Θα εφαρμόσουμε εξελιγμένες μεθόδους καταπολέμησης εγκλήματος και θα υπάρξει σημαντική μείωση.
Ο Μητσοτάκης θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια σε ένα μήνα. Η απάντηση μας στους οπισθοδρομικούς παλιανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας είναι « θα κάνουμε τα Εξάρχεια Ευρωπαϊκό κόσμημα». Είναι έκδηλη και έντονη η μεγάλη διαφορά νοοτροπίας και προσέγγισης. Μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης συνεταιριστικών μορφών παραγωγής και κατανάλωσης, θα δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ώστε η περιοχή των Εξαρχείων να αποτελέσει το επίκεντρο αυτής της προσπάθειας. Θα χρειαστεί συνεργασία με το Δήμο και ευελπιστούμε να μην είναι κάποιος Καθεστωτικός Δήμαρχος όπως ο σημερινός.
Το ωραιότερο δε όλων είναι το εξής. Θα ενώσουμε την περιοχή των Εξαρχείων με την περιοχή του Κολωνακίου που είναι περιοχή Νεοδημοκρατών και Καθεστωτικών. Θα κάνουμε πεζόδρομο κάποιο δρόμο που ενώνει το Κολωνάκι με τα Εξάρχεια, τη Σόλωνος η τη Σκουφά, με την προοπτική να αναπτυχθούν όλων των ειδών τα καταστήματα στη σειρά κατά μήκος του. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον, σταδιακά όπως κατεβαίνει κανείς την Σκουφά η τη Σόλωνος να παρατηρεί την αλλαγή του στυλ. Κάπου ενδιάμεσα θα είναι ένα ανάμεικτο στυλ μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου.
Οι Νεοδημοκράτες βγάζουν το χειρότερο εαυτό σε όλους, ακόμη και σε εμάς. Είναι πολύ έντονος ο μισανθρωπισμός  τους και η παλιανθωπιά τους. Μισούν ο ένας τον άλλο και όλους τους άλλους. Η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας και των Καθεστωτικών στηρίζεται στη εκμετάλλευση και την καταπίεση του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Στηρίζεται στον ανταγωνισμό όπου οι νικητές τα παίρνουν όλα. Εμείς επιδιώκουμε εξισορρόπηση των αντιθέσεων. Μισούμε μόνο τους καταπιεστές, τους εκμεταλλευτές και τους απατεώνες. Προσπαθούμε να βγάλουμε στον καθένα τον καλύτερο εαυτό του. 
Το ίδιο θα κάνουμε και στα Εξάρχεια. Με τη Νέα Δημοκρατία, τα Εξάρχεια θα σπάνε και θα καίνε τις γύρω περιοχές. Ας ονειρεύεται ο κάθε Μητσοτάκης ότι θα τους τελειώσει σε ένα μήνα. Με τη Νέα Αρχή, τα Εξάρχεια θα γίνουν Ευρωπαϊκό κόσμημα όπου πολίτες συγκεκριμένης ιδεολογίας θα μπορούν να ευημερούν με  ένα οικονομικό μοντέλο που αρμόζει στη ιδεολογία τους. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από άλλες ιδεολογίες αλλά μόνο να κερδίσουμε. Οι μισάνθρωποι, οι παλιάνθρωποι και οι δειλοί έχουν μόνο να φοβηθούν.