Η ώρα της Δικαιοσύνης - συμπλήρωση

Πολύ σωστά τα γράφετε στα δύο άρθρα:


Πρέπει επιτέλους να πληρώσουν. Θέλω απλά να συμπληρώσω κάτι. Ένας εύκολος τρόπος να βρεις τους κλέφτες είναι από τη περιουσία τους. Υπάρχει το πόθεν έσχες αλλά το πόθεν παραλείπεται και το έσχες είναι λειψό. Δηλαδή από τη μία δεν δηλώνουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και από την άλλη δεν αναγκάζονται να εξηγήσουν πως τα απέκτησαν. Κρύβουν περιουσιακά στοιχεία σε καταθέσεις στο εξωτερικό, σε offshore εταιρείες και με συγγενικά η φιλικά τους πρόσωπα.

Πρέπει να γίνει πολύ αυστηρή η ποινή για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από πολιτικούς και συγγενικά τους πρόσωπα. Ακόμη όμως και με τα λειψά που δηλώνουν, σε πολλές περιπτώσεις δεν δικαιολογούνται. Βέβαια μπορεί να υπάρχει κάποιος λόγος που εμείς να μην το ξέρουμε. Έτσι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις κλέφτες όταν φαίνεται να μην δικαιολογούνται τα περιουσιακά τους στοιχεία από τα εισοδήματα τους . Είναι όμως οι περισσότεροι.
Η ουσία είναι ότι τρόποι βρίσκονται όταν υπάρχει θέληση. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση, αντιθέτως μάλιστα υπάρχει υπόθαλψη, και παρακώλυση της Δικαιοσύνης. Μπορεί να μην είναι όλοι απατεώνες σε ένα καθεστωτικό κόμμα αλλά οι υπόλοιποι συγκαλύπτουν τους απατεώνες. Εάν δημιουργηθεί Ομάδα Δίωξης Πολιτικού Εγκλήματος, θα βρει τους τρόπους για να αποκαλύψει όλους τους κλέφτες. Σημαντικό είναι αυτή η Ομάδα να μην να μην αναφέρεται στο πολιτικό σύστημα  ώστε να μην ελέγχεται από αυτό, γιατί πάλι θα έχουμε συγκάλυψη.
Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι εάν στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) ουσιαστικά υποστηρίζουν συγκάλυψη και ατιμωρησία. Εάν βοηθήσουν την προσπάθεια της Νέας Αρχής, επιλέγουν αποκαλύψεις και τιμωρία.
Επίσης πρέπει να έχετε έτοιμο ένα σχέδιο ώστε να φτιαχτούν γρήγορα οι φυλακές πολιτικών και συνεργατών τους. Η τοποθεσία απαραίτητα θα είναι κοντά στην Αθήνα ώστε να μεταφέρονται για τις δίκες. Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί παράλληλα με την περαίωση των πρώτων δικών ώστε να υποδεχθούν τους πρώτους καταδικασμένους.

Κ. Π.