Ποιος θα γράψει μαζί μας Παγκόσμια Ιστορία;

Μιλάμε με πολλούς πολίτες. Μας το λένε ευθέως η το καταλαβαίνουμε από τα συμφραζόμενα. Περιμένουν να βγάλουμε μπροστά κάποιον αρχηγό για να αποφασίσουν εάν θα συμμετέχουν στη προσπάθεια. Αντιλαμβανόμαστε ότι το αντιμετωπίζουν έτσι, γιατί έτσι έχουν μάθει. Έχουν μάθει στα προσωποπαγή κόμματα. Έχουμε εξηγήσει ότι λειτουργούμε ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο. Όταν βγάλουμε τον/ην αρχηγό (Πρόεδρο η Γενικό Γραμματέα) θα βρισκόμαστε στις τελευταίες πράξεις του δράματος. 

Όλες οι θέσεις του Υπουργικού Συμβουλίου θα έχουν συμπληρωθεί και μαζί με αυτές των υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων υπουργείων. Η ανατροπή του Καθεστώτος θα βρίσκεται στα τελευταία στάδια και απλά θα είναι θέμα χρόνου. Τότε η προσέλευση στη Νέα Αρχή θα είναι μαζική.
Εάν πετύχουμε θα γράψουμε Παγκόσμια Ιστορία. Δεν προσπαθούμε απλά να κάνουμε ένα κόμμα για να μπούμε στη Βουλή. Προσπαθούμε να ανατρέψουμε ένα πανίσχυρο τυραννικό και εκμεταλλευτικό Καθεστώς. Ξεκινήσαμε λίγοι πολίτες πριν από μερικά χρόνια χωρίς να έχουμε μεγάλη σχέση με την πολιτική. Ενωθήκαμε με διάφορες κοινωνικές ομάδες και αρχίσαμε να επεξεργαζόμαστε τις θέσεις μας. Αναπτύξαμε σχέσεις με την Ομογένεια. Μεγαλώσαμε το Δίκτυο μας και δημιουργήσαμε τη Πέμπτη Φάλαγγα μέσα στα Καθεστωτικά κόμματα.
Δεν είναι μόνο αυτά. Μετά από πολύ αναζήτηση και προσπάθεια καταλήξαμε σε μια εκλεκτική Ιδεολογία που θεωρούμε ότι θα είναι η Τελική Ιδεολογία που θα επικρατήσει παγκόσμια σε μερικές δεκαετίες. Έχει σαν βάση τον φιλελευθερισμό αλλά δανείζεται στοιχεία από άλλες ιδεολογίες. Εάν καταφέρουμε να την εφαρμόσουμε στην Ελλάδα θα είναι η πρώτη φορά που η Τελική Ιδεολογία εφαρμόζεται σε κάποια χώρα. Η Ελλάδα θα μείνει στην Ιστορία ως τη πρώτη χώρα που εφάρμοσε την Τελική Ιδεολογία.
Αφού πρώτα επικρατήσουμε στην Ελλάδα, θα προχωρήσουμε την ιδέα του EFINS (Europeans for Final Ideology and New Start), ενός Ευρωπαϊκού κόμματος που θα έχει ιδεολογία παραπλήσια με αυτή της Νέας Αρχής. Θα βρίσκεται ανάμεσα στο Λαϊκό κόμμα και τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες. Δεν θα είναι ακριβώς στη μέση αλλά θα έχει δεξιά παρέκκλιση δηλαδή θα βρίσκεται πιο κοντά στο EPP. Ταυτόχρονα θα είναι αρκετά διαφορετικό από το ALDE Group που κακώς η καλώς θεωρείται ενδιάμεσο. Από τις βασικές διαφορές θα είναι ο νεοφιλελευθερισμός. Εάν διαδοθεί η Τελική Ιδεολογία στην Ευρώπη, σε μερικές δεκαετίες θα επικρατήσει παγκόσμια.
Κάνουμε επανάσταση όχι μόνο σε εγχώριο επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Όσοι συμμετείχαν στην Ελληνική επανάσταση έμειναν στην Ελληνική Ιστορία. Όσοι συμμετείχαν στην Γαλλική, την Αμερικανική, την Ρωσική Επανάσταση έμειναν στην Παγκόσμια Ιστορία. Ο Τσε Γκεβάρα, είτε συμφωνεί κανείς μαζί του είτε διαφωνεί, έμεινε στην Ιστορία. Εμείς σαφέστατα διαφωνούμε μαζί του ιδεολογικά αλλά τον αναγνωρίζουμε σαν μεγάλο Επαναστάτη.
Θα φροντίσουμε τα ονόματα όλων που θα συμμετέχουν στη προσπάθεια να καταγραφούν και να μείνουν για πάντα στην Ιστορία. Η τεχνολογία πλέον το επιτρέπει με μεγάλη ευκολία. Θα θέλαμε να φτιάξουμε κάπου ένα μνημείο όπου τα ονόματα θα χαραχτούν στην αιωνιότητα. Θα είναι απλό και μπορεί να μην είναι σε κεντρικό σημείο. Το ονόματα όμως θα μείνουν για πάντα χαραγμένα.