Φταίει το ΔΝΤ;

Στο ΔΝΤ συμμετέχουν 182 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Κύριος σκοπός του είναι η ανάπτυξη της νομισματικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών και η ισόρροπη ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου. Προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια όταν του ζητηθεί. Έδρα έχει την Ουάσιγκτον καθώς οι ΗΠΑ έχουν την μεγαλύτερη συμμετοχή. Οι ΗΠΑ έχουν σημαντικό ρόλο αλλά δεν ελέγχουν το ΔΝΤ.
Πολλοί προπαγανδιστές προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στο ΔΝΤ για την κατάντια της Ελλάδας. Το ΔΝΤ είναι ένας οργανισμός που σπεύδει σε βοήθεια χωρών που έχουν φτάσει στο χείλος του γκρεμού από ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ. Δεν είναι «οι καλοί» της υπόθεσης αλλά δεν ευθύνονται αυτοί για την καταστροφή των χωρών και για το ότι έφτασαν σε τέτοιο έσχατο σημείο ώστε να είναι απαραίτητη η μεσολάβηση του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ είναι αυτό που είναι. Δεν είναι ούτε καλοί και ούτε κακοί αλλά αυτό που είναι. Είναι κάτι σαν τη χημιοθεραπεία. Η χημιοθεραπεία είναι κάτι καλό η κακό;

Η συμμετοχή του είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική. Στη περίπτωση της Ελλάδας η συμμετοχή του ζητήθηκε από τη Γερμανία. Συνήθως εφαρμόζουν πολύ σκληρές πολιτικές εξυγίανσης και συχνά κάνουν και λάθη. Όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση της Ελλάδας, μέρος του προγράμματος του ΔΝΤ είναι και ο έλεγχος της κοινής γνώμης η κατ’ άλλους η προπαγάνδα. Αντιλαμβάνονται ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία των πολιτών της χώρας σε ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα και ότι είναι πιθανές οι εξεγέρσεις που δεν θα βοηθούσαν στην εφαρμογή του προγράμματος.
Το ερώτημα είναι: καλύτερα με ΔΝΤ η χωρίς; Η απάντηση εξαρτάται από την κατεύθυνση που θέλει να πάρει η χώρα στην επίλυση του προβλήματος. Σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, η μεσολάβηση του ΔΝΤ κάνει τα πράγματα λίγο καλύτερα. Η συμμετοχή του ΔΝΤ όμως δεν επιτρέπει άλλες κατευθύνσεις. Με η χωρίς το ΔΝΤ, η κατάσταση θα είναι πολύ άσχημη. Ενδέχεται με το ΔΝΤ να είναι λίγο καλύτερα. Επαναλαμβάνω ότι δεν φέρνει τη χώρα σε αυτό το σημείο το ΔΝΤ αλλά οι ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ. Ούτε το ΔΝΤ υποδουλώνει πολιτικά και οικονομικά τις χώρες όπου παρεμβαίνει.
Η περίπτωση της Ελλάδας ήταν μια πολύ ειδική περίπτωση, διαφορετική από όλες τις άλλες όπου είχαμε επέμβαση του ΔΝΤ. Η Ελλάδα ήταν στην ΕΕ και την Ευρωζώνη που έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Δεν μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμα και να εφαρμόσει νομισματική και οικονομική πολιτική. Εάν η Ελλάδα δεν ήταν μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.  
Πρέπει να εξετάσουμε γιατί η Ελλάδα έφτασε σε τέτοιο έσχατο σημείο. Στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες της ΕΕ συγκυβερνούν οι κυβερνήσεις τους μαζί με τα όργανα της ΕΕ. Πολλές πολιτικές υπαγορεύονται από την ΕΕ. Στην ΕΕ ηγετικό ρόλο είχε και έχει ο γερμανογαλλικός άξονας. Στην Ελλάδα κυβερνούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στη γερμανογαλλική επιρροή. Πρωθυπουργοί ήταν συγκεκριμένα πρόσωπα: Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής. Οι άλλοι δύο, Καραμανλής (θείος) και Παπανδρέου, ήταν αρκετά χρόνια πριν και εξάλλου έχουν πεθάνει.
Αυτοί έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το σημείο με τις πολιτικές τους και την κακοδιαχείριση. Δεν την έφερε το ΔΝΤ σε αυτά τα χάλια. Επίσης ως συνέπεια της οικονομικής καταστροφής έχουμε την οικονομική και πολιτική υποδούλωση της χώρας στην ΕΕ και ειδικότερα στον γερμανογαλλικό άξονα που «κάνει κουμάντο» μέσα στην ΕΕ. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις μεσολάβησης του ΔΝΤ. Την Ελλάδα δεν την υποδούλωσε το ΔΝΤ αλλά η ΕΕ και ο γερμανογαλλικός άξονας.
Το να κατηγορούμε διάφορους δημιουργεί σύγχυση στους ψηφοφόρους. Το να λέμε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που πραγματικά φταίνε δεν είναι καλό. 

Για την καταστροφή της Ελλάδας φταίνε:

Ευρωπαϊκή Ένωση – Γερμανογαλλικός Άξονας
Νέα Δημοκρατία – Μητσοτάκης (Κωνσταντίνος), Καραμανλής (ανιψιός)
ΠΑΣΟΚ – Σημίτης


Όλοι αυτοί οι καταστροφείς της Ελλάδας στηρίζουν το Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ψηφίσεις Μητσοτάκη ηλίθιε Έλληνα ψηφοφόρε; Τι άλλο μπορείς να περιμένεις από το Μητσοτάκη εκτός από ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή.

Η. Σ.