Παγκόσμιο πλασάρισμα της Ελλάδας

Τόσο στη Επανάσταση του 1821, όσο και στη Γερμανική κατοχή, η αντίσταση και οι αγώνες των Ελλήνων ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί. Δεν θα είχαν όμως αποτέλεσμα εάν δεν υπήρχε και βοήθεια απέξω. Στη γερμανική κατοχή η απελευθέρωση ήρθε επειδή οι Σύμμαχοι κέρδισαν τον πόλεμο. Στα εξωτερικά θέματα οι εναλλακτικοί συνδυασμοί είναι πολλοί αλλά οι βασικές κατευθύνσεις είναι:





1. Με τους Δυτικούς
   Α. Με τους Αγγλοσάξωνες (ΗΠΑ, Αγγλία, Καναδά, Αυστραλία)
   Β. Με τους Γερμανογάλλους
2. Με τους Ανατολικούς (Ρωσία – Κίνα)
3. Συνδυασμός η ποσόστωση των ανωτέρω
4. Ο δρόμος της Βόρειας Κορέας και της Αλβανίας του Χότζα.

Τυγχάνει οι Αγγλοσάξωνες (ΗΠΑ), η Ρωσία και η Κίνα να είναι παγκόσμιες υπερδυνάμεις. Επίσης ήμαστε στη ίδια μεριά στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με τις ΗΠΑ και τον Αγγλοσαξονικό κόσμο (Καναδά, Αυστραλία) μας συνδέει η ομογένεια που είναι πολυάριθμη και ισχυρή σε αυτές τις χώρες. Με την Ρωσία μας συνδέει η Ορθόδοξη πίστη. Πρέπει να καλλιεργήσουμε όσο πιο στενές σχέσεις τόσο με Αγγλοσάξονες όσο και με Ρωσία - Κίνα και να αφήσουμε την ευρωστρέφεια. Χρειάζεται βέβαια λίγη προσοχή και λεπτοί χειρισμοί γιατί υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ Αγγλοσαξονικού κόσμου και άξονα Ρωσίας – Κίνας.
Το Ισραήλ επίσης ήταν θύμα της γερμανικής θηριωδίας όπως και εμείς. Εμείς υποστήκαμε οικονομική εξόντωση από την γερμανική θηριωδία ενώ οι Εβραίοι υπέστησαν φυσική εξόντωση. Ο παγκόσμιος εβραϊσμός βρίσκεται παντού αλλά όπως και η ελληνική ομογένεια είναι πιο αναπτυγμένος στον αγγλοσαξονικό κόσμο. Ο παγκόσμιος εβραϊσμός είναι παγκόσμια οικονομική δύναμη.
Εμείς πρέπει να είμαστε με όλους αλλά στις σημερινές συνθήκες με την εξής σειρά προτεραιότητας: 1) με τους Αγγλοσάξονες 2) με Ρωσία, Κίνα 3) με τους Γερμανογάλλους. Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις αλλά και η πλειοψηφία των πολιτών είχαν διαφορετική σειρά: 1) με τους Γερμανογάλλους 2) με τους Αγγλοσάξονες 3) με Ρωσία, Κίνα.
 Δεν έχουμε εχθρική στάση προς τον γερμανογαλλικό άξονα αλλά απλά λιγότερο φιλική. Αυτοί δεν έχουν φιλική στάση προς την Ελλάδα. Τους θεωρούμε υπεύθυνους για την οικονομική καταστροφή της χώρας που οφείλεται σε πολιτικές της ΕΕ, το κοινό νόμισμα και τα κόμματα που κυβέρνησαν. Τόσο το σημιτικό ΠΑΣΟΚ όσο και η καραμανλική ΝΔ που μας οδήγησαν στη καταστροφή, ανήκουν αντίστοιχα στη γερμανική και γαλλική σφαίρα επιρροής.
 Εάν οι Σύμμαχοι μας υποδείξουν να μείνουμε στην ΕΕ θα το κάνουμε. Πρέπει όμως να μας προστατεύσουν απέναντι στον γερμανογαλλικό άξονα και με κάποιο τρόπο να διορθώσουν την τεράστια οικονομική ζημιά που υφιστάμεθα όντας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.
Τη παραπάνω άποψη έχουν αρκετοί συναγωνιστές στην ΝΑ. Από τη στιγμή που οι επιλογές είναι μόνο λίγες, αναγκαστικά  θα συμπίπτουμε με ανθρώπους που κατά τα άλλα έχουμε λίγα κοινά. Δεν σημαίνει όμως ότι είμαστε το ίδιο η ότι είμαστε μαζί. Ο Α έχει προτίμηση σε Χ άποψη, χρώμα, ιδεολογία, ομάδα, κλπ. Ο Β έχει επίσης προτίμηση σε Χ. Ο Α είναι μεγάλο λαμόγιο, ελεεινός παλιάνθρωπος, σιχαμερός προδότης και βρωμερό σκουλήκι που σέρνεται στη γη. Τότε και ο Β είναι μεγάλο λαμόγιο, ελεεινός παλιάνθρωπος, σιχαμερός προδότης και βρωμερό σκουλίκι που σέρνεται στη γη. Ο συλλογισμός αυτός είναι σωστός η λάθος; Και βέβαια είναι λογικό λάθος. Το γεγονός ότι μπορεί να συμφωνούμε σε κάποιες απόψεις με μεγάλα λαμόγια, ελεεινούς παλιανθρώπους, σιχαμερούς προδότες και βρωμερά σκουλήκια που σέρνονται στη γη δεν σημαίνει ότι είμαστε το ίδιο αλλά ούτε και ότι είμαστε μαζί. Παράλληλα η άποψη μας μπορεί να συμπίπτει με άλλους ανθρώπους που είναι καλοί και αγαθοί. 

Χ. Σ.