Αντιμετώπιση προβλημάτων ΝΑ vs ΝΔ

Η πρόταση για πολυεπίπεδη ΕΕ είναι μια από τις πολλές προτάσεις που έχουμε και δεν παρουσιάζουμε. Αναφέρουμε στην ιστοσελίδα μας ότι παρουσιάζουμε μόνο ότι είναι απαραίτητο για να δώσει το πολιτικό μας στίγμα και τίποτα παραπάνω. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουμε να αντιγράφουν τις ιδέες μας. Τη λύση της πολυεπίπεδης ΕΕ αναγκαστικά την παρουσιάσαμε λόγω συνθηκών. Ενδέχεται να παρουσιάσουμε και άλλες προτάσεις, εάν κριθεί αναγκαίο. Τις ιδέες μας τις κλέβουν άλλα κόμματα και κυρίως η Νέα Δημοκρατία. Από τη μία είναι καλό που οι προτάσεις μας βρίσκουν απήχηση. Από την άλλη όμως έχουμε κάνει αρκετή προσπάθεια για να τις επεξεργαστούμε και δεν θέλουμε να τις δίνουμε έτοιμες στη Νέα Δημοκρατία.
Η διαφορά μας με τη ΝΔ είναι τεράστια, μας χωρίζει το χάος. Με τη Νεα Δημοκρατία βρισκόμαστε στο ίδιο ιδεολογικό χώρο αλλά σε παράλληλα σύμπαντα. Έχουμε σε προηγούμενα άρθρα εξηγήσει πολλές απο τις μεγάλες διαφορές μας. Άλλη μία είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων. Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τα προβλήματα με προπαγάνδα, χειραγώγηση και εξαπάτηση. Αντίθετα εμείς στη ΝΑ τα αντιμετωπίζουμε με εξεύρεση λύσεων.

Η ΝΔ, αντί να δημιουργήσει ένα success story προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι το big failure story είναι τελικά success story. Αντί να προλάβει την χρεοκοπία δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι όλα πηγαίνουν καλά. Αντί να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της συμμετοχής στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, προπαγανδίζει ότι η συμμετοχή είναι σωτηρία και η έξοδος καταστροφή.
Η επικοινωνιακή δεινότητα είναι θεμιτή και σεβαστή. Πρέπει όμως να αποτελεί απλώς το κερασάκι και όχι τη τούρτα. Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας δεν βασίζεται στη επίλυση των προβλημάτων αλλά στην εξαπάτηση των ψηφοφόρων. Είναι παντελώς ανίκανοι να επιλύουν προβλήματα, αυτό είναι το αδύνατο τους σημείο. Προσπαθούν να καλύψουν την αδυναμία τους αυτή με το δυνατό τους σημείο που είναι η ικανότητα εξαπάτησης. Εμείς στη ΝΑ ακολουθούμε τελείως διαφορετική προσέγγιση. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα αλλά τα αποκαλύπτουμε. Αυτό είναι το πρώτο βήμα επίλυσης των προβλημάτων. Στη συνέχεια τα επεξεργαζόμαστε και βρίσκουμε λύσεις.
Έχουμε πει πολλές φορές ότι λύσεις στα προβλήματα υπάρχουν. Δεν ισχυριζόμαστε ότι μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη η κατάσταση να γίνει πολύ καλή. Θα μπορούσε να είναι όμως πολύ καλύτερη. Δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ σε αυτά τα χάλια εάν κυβερνούσαν διαφορετικοί άνθρωποι. Χρειάζονται άνθρωποι που να έχουν σαν σκοπό τους την επίλυση των προβλημάτων του πολίτη και όχι την εξαπάτηση του. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα γιατί  η Νέα Δημοκρατία  είναι το βασικό πρόβλημα και  η πηγή όλων των προβλημάτων.
Δεν λέμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Εμείς ανήκουμε στη κέντρο+δεξιά και μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε μια καλύτερη εναλλακτική στη κέντρο+δεξιά. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα τι συμβαίνει στη κέντρο+αριστερά. Μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε ένα νέο κέντρο+δεξιό πολιτικό σχήμα που να επιλύει προβλήματα και να προασπίζεται τα συμφέροντα των ψηφοφόρων και της χώρας, αντί να τους εξαπατά και να τους εκμεταλλεύεται.
Εάν ο λαός μας δώσει τη δύναμη θα μπορέσουμε να λύσουμε όχι μόνο προβλήματα της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Έχουμε ένα πιο επεξεργασμένο σχέδιο για Τετραρχία, Εναλλακτική ΕΕ, Πολυεπίπεδη ΕΕ κλπ από την άποψη που παρουσιάζεται συνοπτικά στα άρθρα. Εάν είμαστε έστω στην Ευρωβουλή θα μπορούσαμε να τα παρουσιάσουμε. Τώρα δεν είμαστε ούτε καν κόμμα αλλά απλά μια πολιτική κίνηση βάσης.
Το νέο κέντρο+δεξιό σχήμα θα δημιουργηθεί όταν ωριμάσουν οι συνθήκες. Σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τη στάση των πολιτών. Οι συνθήκες θα ωριμάσουν όταν οι ψηφοφόροι ωριμάσουν και σταματήσουν να δέχονται ότι να' ναι. Όταν οι πολίτες απαιτήσουν ειλικρίνεια αντί για προπαγάνδα και χειραγώγηση, επίλυση των προβλημάτων τους και πραγματική εκπροσώπηση των συμφερόντων τους, θα έχει έρθει η στιγμή για την δημιουργία του νέου κέντρο+δεξιού σχήματος.