Γράφουμε Ιστορία

Η κρίση έφερε πολλές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης. Οι Podemos στην Ισπανία, το κίνημα Πέντε Αστέρων στην Ιταλία και το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία είναι κόμματα που αναδείχθηκαν με τη κρίση. Όλα κινούνται σε ποσοστά περίπου 20%. Οι Podemos είναι κόμμα της αριστεράς και το Εθνικό Μέτωπο της ακροδεξιάς. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων δεν έχει κάποιο πολιτικό στίγμα. Επιχείρησε να συνεργαστεί με τους Πράσινους που βρίσκονται στην αριστερά και το ALDE που λανθασμένα θεωρείται κέντρο. Τελικά συνεργάζεται με το EFD του Φάρατζ που βρίσκεται στη δεξιά, λόγω του αμοιβαίου ευρωσκεπτικισμού. Αυτό που συνήθως παρατηρείται είναι άνοδος αριστερών και ακροδεξιών κομμάτων. Στην Ελλάδα έχουμε τη περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ που μάλιστα κατόρθωσε να έρθει στην εξουσία.

Αυτό όμως που επίσης παρατηρείται είναι ότι τα παραδοσιακά κόμματα της κεντροδεξιάς, παρ'όλη την πτώση των δυνάμεων τους, κρατάνε τη πρώτη θέση στο πολιτικό χώρο. Αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε εμείς στη Νέα Αρχή δεν έχει προηγούμενο, εξ όσον γνωρίζουμε. Προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε το κόμμα που παραδοσιακά είχε τη πρώτη θέση στη κέντρο+δεξιά δηλαδή τη ΝΔ. Το μεγάλο μας όραμα είναι να τοποθετήσουμε στη θέση  της Νέας Δημοκρατίας ένα άλλο νέο κέντρο+δεξιό σχήμα. Το σχήμα αυτό θα αποτελείται από ικανούς και έντιμους πολιτικούς που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους και των Ελλήνων πολιτών. Θέλουμε να έχουμε θέση σε αυτό το σχήμα αλλά είναι δευτερεύων στόχος. Εάν πετύχουμε να αντικαταστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία, θα γράψουμε Ιστορία.
Ο Γκάντι είπε: «πρώτα σε αγνοούν, μετά γελάνε μαζί σου, μετά σε πολεμούν και μετά τους νικάς». Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στην αρχή γέλαγαν μαζί μας, οι μισητοί εχθροί μας οι Νεοδημοκράτες. Ακόμη το κάνουν πολλοί από αυτούς. Εάν όμως ήξεραν ποιοι βρίσκονται στο δίκτυο μας και ποιοι μας υποστηρίζουν δεν θα γέλαγαν. Αντίθετα θα έκλαιγαν από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν θα κοιμόντουσαν τα βράδια.
Δυστυχώς για αυτούς, είναι πάρα πολλοί που βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με εμάς. Τα κίνητρα είναι διαφορετικά αλλά ο στόχος είναι κοινός. Πολλοί είναι αυτοί που τρέφουν βαθύ μίσος για τη Νέα Δημοκρατία και το σύστημα γενικότερα. Άλλοι είναι μετανιωμένοι που επιδιώκουν την εξιλέωση. Κάποιοι ωθούνται από το ένστικτο επιβίωσης. Αρκετοί κινητοποιούνται από πατριωτικά συναισθήματα και αντιλαμβάνονται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα κόμμα που προασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας. Μερικοί πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν τραβάει» πια δηλαδή δεν μπορεί να εμπνεύσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Θεωρούν ότι είναι απαραίτητη μια Νέα Αρχή στη κέντρο+δεξιά. Η λίστα των κινήτρων είναι πολύ μεγάλη.
Ανάμεσα σε όλους αυτούς είναι και οι Ανώτεροι Άγνωστοι Φίλοι μας (Α.Α.Φ.Μ.). Έχουν αποφασίσει να τελειώνουν τη Νέα Δημοκρατία για λόγους που δεν γνωρίζουμε. Είναι σε θέση να το κάνουν άμεσα με τρόπους που δεν γνωρίζουμε. Θεωρούν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή με ένα σκεπτικό που δεν γνωρίζουμε. Όπως και να έχει η Νέα Δημοκρατία είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Θα γίνει μια νέα αρχή στη κέντρο+δεξιά και εμείς (η Νέα Αρχή) θα έχουμε κάποια θέση. Σε λίγο γράφουμε Ιστορία!

Μ. Μ.