Οι άγνωστοι φίλοι μας - πότε κλάνει ο Μητσοτάκης

Οι άγνωστοι φίλοι μας, μας βρήκαν και δεν τους βρήκαμε εμείς. Τους άρεσαν αυτά που γράφουμε και υποστηρίζουμε και συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό. Θέλουν να μας βοηθήσουν αλλά μας έχουν προειδοποιήσει να μην ψάξουμε να βρούμε ποιοι είναι. Δεν θα καταφέρουμε τίποτα γιατί έχουν φροντίσει για αυτό και εξάλλου μπορεί να μπλέξουμε σε περιπέτειες. Δεν χρειαζόμαστε τη προειδοποίηση. Δεν ψάχνουμε όσους δημοσιεύουν άρθρα και πληροφορίες, δεν τον κάναμε ποτέ στο παρελθόν και ούτε θα το κάνουμε ποτέ στο μέλλον.
Οι άγνωστοι φίλοι μας απλά θέλουν να απαλλαγεί το πολιτικό σύστημα από τα λαμόγια, τους απατεώνες, τους κλέφτες, του προδότες, του φαύλους. Οι άγνωστοι φίλοι μας ξέρουν αρκετές και σημαντικές πληροφορίες για πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ξέρουν όπως χιουμοριστικά υποστηρίζουν πότε κλάνει ο Μητσοτάκης και όχι μόνο αυτός. Τις πληροφορίες τις δίνουν όποτε, όπου και όσο νομίζουν.

Ξέρουν το κύκλο προσώπων που δραστηριοποιούνται γύρω από πρεσβείες και ξένες μυστικές υπηρεσίες. Στους κύκλους περιλαμβάνονται όλες οι αποχρώσεις που ξεκινούν από το άσπρο δηλαδή τους φιλικά διακείμενους και φθάνουν μέχρι το μαύρο δηλαδή τους πράκτορες. Ξέρουν θέσεις και λεπτομέρειες. Ξέρουν φανερές και κρυφές δραστηριότητες των διάφορων κύκλων με σκοπό την πολιτική επιρροή και τον πολιτικό έλεγχο. Οι άγνωστοι φίλοι μας ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αποδείξεις, να δημιουργήσουν σοβαρές ενδείξεις η σοβαρές υπόνοιες
Τις δραστηριότητες αυτές δεν τις γνωρίζουν οι Έλληνες αλλά ούτε οι πολίτες των διαφόρων χωρών καθώς και μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι παρόλο που υποστηρίζουν τη χώρα τους δεν θα ενέκριναν τις περισσότερες δραστηριότητες και ενέργειες. Μάλιστα η κατακραυγή της κοινής γνώμης τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες θα ήταν πολύ μεγάλη. Θεωρούν ότι τα στοιχεία θα ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν αναταραχή στις χώρες εάν «έβγαιναν στη φόρα» με κάποιο τρόπο. Ειδικά στις ΗΠΑ που έχουμε προεκλογική περίοδο θα μπορούσε ακόμη και να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Επίσης στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που «κυνηγάνε» ένα πολιτικό σκάνδαλο.
Οι άγνωστοι φίλοι μας δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν ούτε αναταραχή σε καμία χώρα αλλά ούτε να επηρεάσουν κανένα εκλογικό αποτέλεσμα. Ελπίζουν ότι αυτό θα εκτιμηθεί δεόντως. Το μόνο που θέλουν είναι να μπουν οι σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες σε νέα βάση και να δοθεί με κάποιο τρόπο λύση στο αδιέξοδο της Ελλάδας.
Οι νέες σχέσεις και η νέα βάση δεν μπορεί να γίνει με εκπροσώπους το παλιού συστήματος που είχαν εγκαθιδρύσει οι σύμμαχες χώρες. Μπορεί κάποια κόμματα όπως το Ποτάμι να φαίνονται νέα αλλά στην ουσία βρίσκεται από πίσω το παλιό σύστημα. Μπορεί κάποια πρόσωπα όπως ο Μητσοτάκης η η Γεννηματά να φαίνονται νέα αλλά στην ουσία βρίσκεται από πίσω το παλιό σύστημα. Οι άγνωστοι φίλοι μας το ξέρουν πολύ καλά. 
Καμιά φορά διαρρέουν ενδεικτικά και σαν προειδοποίηση λίγες πληροφορίες, με όποιο τρόπο θέλουν, όπου θέλουν,  όσο θέλουν. Τις πληροφορίες τις φυλάνε πολύ προσεκτικά. Θα μπορούσαν αυτές οι πληροφορίες να διαρρεύσουν και να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό. Επίσης θα μπορούσαν να πέσουν σε λάθος χέρια όπου θα τις αξιοποιούσαν ανάλογα. Τα λάθος χέρια είναι εχθρικές η φιλικές δυνάμεις, εξτρεμιστικές οργανώσεις κλπ.
Ξέρουν ότι η ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ έχει καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να βοηθήσει την Ελλάδα. Το έχει κάνει ανιδιοτελώς μέσα στα περιθώρια που έχουν δηλαδή χωρίς να εναντιώνονται στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Για χάρη της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ και σε ένδειξη φιλικής στάσης προς τις ΗΠΑ, θα πρότειναν στη φίλη και σύμμαχη χώρα να επαναξιολογήσει αρκετά πρόσωπα του αμερικανικού κύκλου στην Ελλάδα.

Τ. Λ.