Ξέπλυμα αμαρτιών

Μακάρι πραγματικά να δημιουργηθεί η Νέα Δράση. Μάνος, Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης, Κολέγιο, Εκάλη, Εκάλη Club, Ψυχικό, Φιλοθέη, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη είναι ένα πράγμα με διαφορετικά ονόματα. Πρέπει να ομολογήσω ότι και ένα μειοψηφικό αλλά σημαντικό μέρος της Νέας Δημοκρατίας ανήκει σε αυτή την συνομοταξία. Αυτοί που θα μείνουν στη Νέα Δράση από τη Νέα Δημοκρατία είναι αυτοί που δεν νοιώθουν βαθύ μίσος για τη Νέα Δημοκρατία. Τώρα εάν θέλουν να ανήκουν στην ίδια συνομοταξία η Διαμαντοπούλου και ο Θεοδωράκης είναι δικό τους πρόβλημα.

Το έχουμε πει προ αμνημονεύτων χρόνων. Πρέπει να δημιουργηθούν νέα σχήματα. Ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και της Πασοκοδημάρας να κάνει τη νέα σοσιολδημοκρατική συμμαχία. Απο διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν κατά καιρούς φαίνεται ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό. Μόνο έτσι ξεπλένονται οι αμαρτίες το ΠΑΣΟΚ. Ότι απομείνει από το ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη Λαϊκή Ενότητα θα φτιάξει τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά να δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα στη κέντρο+δεξιά που θα αντικαταστήσει τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι λύνεται και το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί μεγάλη εστία πολιτικής αστάθειας καθώς έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού και μάλιστα έχει μετατραπεί σε βαθύ μίσος. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο τρόπο που θα στελεχωθεί το νέο κέντρο+δεξιό σχήμα. Δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι το νέο σχήμα είναι η συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας γιατί έτσι δεν θα ξεπλυθούν οι αμαρτίες του παρελθόντος. Πρέπει να έχει κυρίως νέα πρόσωπα αλλά και μερικά παλιά που δεν βαρύνονται όμως με αμαρτίες. Υπάρχουν πραγματικά αξιόλογοι άνθρωποι μέσα στη Νέα Δημοκρατία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά με τη πείρα τους και τις ικανότητες τους. Όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχει ο λαός αρνητική εντύπωση για αυτούς.
Η Εθνική Ενότητα των Καρατζαφέρη και Μπαλτάκου θα μπορούσε να κάνει μια συμμαχία με τη Χρυσή Αυγή και έτσι να ξεπλυθούν κάποιες αμαρτίες του παρελθόντος της ΧΑ.

Σ. Μ.