Ενημέρωση για πολιτικό έλεγχο Ελλάδας

Όταν επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης τις ΗΠΑ, οι ομογενείς τον περίμεναν «με ανοιχτές αγκαλιές». Δεν τους αδικώ καθόλου. Γνωρίζουν μόνο την επιφάνεια και όχι τι κρύβεται από κάτω. Για αυτούς ο Μητσοτάκης είναι ο ήπιος, προοδευτικός, νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει σπουδάσει και ζήσει πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.
Εάν είχα και εγώ μόνο αυτή τη γνώση, με «ανοιχτές αγκαλιές» θα τον περίμενα. Οι περισσότεροι ομογενείς όμως δεν γνωρίζουν όλα όσα έχουν γραφεί σε πολλά προηγούμενα άρθρα. Δεν γνωρίζουν ότι πίσω από το Μητσοτάκη κρύβεται το πιο σάπιο διακομματικό σύστημα που χρεοκόπησε και κατέστρεψε τη χώρα. Δεν γνωρίζουν ότι πίσω από το Μητσοτάκη κρύβεται η διακομματική συμμορία που έστησε όλα τα σκάνδαλα και τις κομπίνες που έχουν γίνει.

Δεν είναι μόνο οι ομογενείς που έχουν άγνοια αλλά και η κοινή γνώμη των ΗΠΑ όπως και μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος. Η κοινή γνώμη των ΗΠΑ δεν γνωρίζει τις μεθόδους πολιτικού ελέγχου που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις τους στις άλλες χώρες. Επίσης δεν τις γνωρίζει μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος. Πολλές φορές δεν τις γνωρίζει ούτε και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Δεν ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες. Ίσως να ξέρει κάποια πολύ γενικά πράγματα.
Όταν η κοινή γνώμη των ΗΠΑ μαθαίνει για κάποιες μεθόδους πολιτικού ελέγχου, μεγάλο μέρος της εξεγείρεται ενάντια στις κυβερνήσεις και το κόμμα που εφάρμοσε αυτές τις μεθόδους. Όλοι (σχεδόν) οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν τη χώρα τους αλλά δεν υποστηρίζουν όλες τις μεθόδους που ακολουθεί η χώρα τους και όλες τις πολιτικές που εφαρμόζει στο εξωτερικό. Ακόμη και το Αμερικανικό πολιτικό σύστημα είναι διαιρεμένο ως προς την άποψη που έχουν για τις κατάλληλες μεθόδους και πολιτικές. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε άλλες σύμμαχες χώρες όπως η Γερμανία και το Ισραήλ. Στις ΗΠΑ απλά η κατακραυγή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και του πολιτικού συστήματος έχει περισσότερο δημοκρατικά και φιλελεύθερα ιδεώδη από άλλες χώρες.
Εάν τυχόν πληροφορηθεί η κοινή γνώμη και το πολιτικό σύστημα ότι η κυβέρνηση τους η άλλα κέντρα εξουσίας προωθούν και προστατεύουν λωποδύτες που είναι πίσω από πολλά σκάνδαλα, είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου ευχαριστημένη και θα ξεσηκωθεί. Το ίδιο θα κάνει και μεγάλο τμήμα του πολιτικού συστήματος.
Ξέρουμε ακριβώς τι κάνουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ισραήλ. Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Αγγλία κλπ. Δεν έβαλα τυχαία τις τρεις χώρες πρώτες. Ξέρουμε με λεπτομέρειες, ονόματα, διευθύνσεις, κινήσεις κεφαλαίων, συναντήσεις, συνομιλίες κλπ. Η χρήση του πληθυντικού (ξέρουμε) δεν υπονοεί την Νέα Αρχή. Θα πρέπει να το εξηγήσω γιατί έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα άρθρα. Μπορεί να αφορά άλλη οργάνωση η ομάδα που συνεργάζεται με τη Νέα Αρχή η απλά και μόνο δημοσιεύει σε αυτό το e-Βήμα πολιτών.      
Νομίζω ότι δεν θα ήταν φρόνιμο να αποκαλυφθεί στη κοινή γνώμη και στο πολιτικό σύστημα των συμμάχων οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν στην Ελλάδα. Όπως και η Νέα Αρχή, διακείμεθα φιλικά προς τις σύμμαχες χώρες και θέλουμε να συνεχίσουμε την φιλική και συμμαχική σχέση. Θα πρέπει όμως να αναθεωρήσουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν διότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και κακώς έτσι την εξέλαβαν. Πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν και να προστατεύουν τα διάφορα λαμόγια και να αφήσουν την ελληνική δικαιοσύνη να τους τιμωρήσει βαριά και παραδειγματικά. 

Θ. Κ.