Θα διασωθούν και θα ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ

Η Νέα Δημοκρατία οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Ευθύνη για τη χρεοκοπία έχουν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και ειδικά μετά το 1980. Τα τελευταία και σημαντικότερα βήματα τα έκανε όμως η Νέα Δημοκρατία. Εάν πραγματικά οι δημόσιες δαπάνες εκτοξεύτηκαν επί Καραμανλή, από ενέργειες του Σημίτη, έχουν ελαφρυντικά. Όμως η κατηγορία παραμένει όπως και οι άλλες κατηγορίες. Μπορεί να ευθύνονται λιγότερο για τη χρεοκοπία αλλά σίγουρα ευθύνονται. Επίσης είναι ένα ερώτημα σε ποιό βαθμό το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε με υπαιτιότητα του Σημίτη.

Παραμένουν όλες οι άλλες κατηγορίες. Συμμετείχε (η ΝΔ) μαζί με το ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Δημιούργησε ένα ακόμη σκάνδαλο με το κουκούλωμα της υπόθεσης και δημιούργησε επίσης και πολλά άλλα σκάνδαλα. Η λίστα είναι ατέλειωτη. Έχουμε συγκεντρώσει από τα άρθρα μερικά στοιχεία εναντίον της Νέας Δημοκρατίας στο ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Σίγουρα είναι πολύ – πολύ περισσότερα.  
Ακόμη και εάν έχει μικρή ευθύνη για τη χρεοκοπία εξακολουθεί να είναι ένα άθλιο κόμμα όπου επικρατεί αναξιοκρατία, ευνοιοκρατία, διαφθορά. Έχει μεγάλη ευθύνη για τη καταστροφή της χώρας γενικότερα. Όπως περιγράφουμε στο ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, οι περισσότεροι ανήκουν σε μια η περισσότερες από τις κατηγορίες: καραγκιόζηδες, τζιτζιφιόγκοι, άχρηστοι, γλείφτες, γλoιώδεις, γελοίοι, προδότες, αεριτζήδες, λαμόγια, κλέφτες, προδότες κλπ.
Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να διασωθεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας από αυτή τη κρίση και να καταφέρει να βγει αλώβητο. Το κόμμα πρέπει να τελειώσει. Μπορούν όμως να διασωθούν άτομα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που είναι άξια και αδιάφθορα. Αυτό είναι σωστό και δίκαιο γιατί υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι αξιόλογοι που όχι μόνο πρέπει να διασωθούν αλλά και να αναδειχθούν.
Όταν φύγουν από τη μέση όλοι όσοι αναφέρονται πιο πάνω (καραγκιόζηδες, τζιτζιγιόγκοι...προδότες κλπ) θα δημιουργηθεί χώρος για τους άξιους και τους «καθαρούς» να ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε και θα βοηθήσουμε προς αυτή τη κατεύθυνση. Θα βοηθήσουμε ακόμη και ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες στις οποίες ασκούμε δριμεία κριτική όπως γόνους πολιτικών οικογενειών, πλουσιόπαιδα και Κολλεγιόπαιδα. Δεν είμαστε ούτε δογματικοί και ούτε φανατικοί. Πρέπει και αυτοί να έχουν συμμετοχή καθώς και αυτές οι ομάδες ανήκουν στην ελληνική κοινωνία. Η συμμετοχή όμως πρέπει να είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ και όχι υπερβολική.
Η λύση που έχει επανειλημμένα προταθεί είναι μια συμβιβαστική λύση και είναι η μόνη λύση. Να δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα από νέα πρόσωπα κυρίως που όμως μέσα από αυτό θα διασωθούν και αρκετά άτομα από τη ΝΔ που το αξίζουν. Η ΝΔ μαζί με την ομάδα Μητσοτάκη θα βυθιστεί και θα σχηματίσει τη Νέα Δράση μαζί με το Μάνο, το Σκυλακάκη και όποιον άλλο θέλει. Με την ονομασία Νέα Δράση εννοώ ένα κόμμα που θα είναι αντίστοιχο του ALDE.
Αλλιώς τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα τόσο για τη χώρα όσο και τη Νέα Δημοκρατία. Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα αντικαταστήσουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λόγω της αγανάκτησης του κόσμου και θα κυβερνήσουν χωρίς πρόβλημα μαζί με τους δορυφόρους τους. Η ψευδαίσθηση αυτή δείχνει πόσο μακριά από την κοινωνία είναι. Ο λαός έχει αγανάκτηση για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μεγάλο μίσος και οργή για τη ΝΔ. Ακόμη και εάν έρθουν στην εξουσία δεν θα παραμείνουν για πολύ.
Τέλος νομίζω ότι ο μουγγο-Κώστας (Καραμανλής) πρέπει να ανοίξει το στόμα του και να δώσει εξηγήσεις. Δεν είναι επιλογή του αλλά υποχρέωση του. Υποσχέθηκε διαλεύκανση της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου, νέο ήθος, να κτυπήσει τη διαπλοκή, να αλλάξει το κόμμα. Δεν έκανε σχεδόν τίποτα από όσα υποσχέθηκε. Κουκούλωσε το τεράστιο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου παρά την σχεδόν ψυχωτική εμμονή του Έβερτ για διαλεύκανση.
Έφερε και άλλα σκάνδαλα όπως των δομημένων ομολόγων, του Ταμιευτηρίου, του Βατοπαιδίου. Μπορεί να φταίει πολύ μπορεί όμως και να φταίει λίγο. Έχει όμως σίγουρα μερίδιο ευθύνης. Αυτός έδωσε τις υποσχέσεις και αυτός ήταν στη κορυφή όταν συνέβησαν όλα όσα συνέβησαν. Εάν δεν μιλήσει δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε. Η σιωπή του πάντως μπορεί να χαρακτηριστεί ένοχη και προσπάθεια κουκουλώματος.   

Γ. Ν.