Μαζέψτε τα στραβά της ΝΔ

Ασκείτε δριμεία κριτική απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και πολύ καλά κάνετε. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα ΝΤΡΟΠΗ για την Ελλάδα, την ελληνική κεντροδεξιά και την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Η θέση πολλών Νεοδημοκρατών είναι πραγματικά στη φυλακή. Όσο η ΝΔ είναι η πρώτη δύναμη της κεντροδεξιάς, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανακάμψει.
Αναφέρετε πολλά στοιχεία ενάντια στη ΝΔ που είναι σωστά. Όμως είναι σκόρπια μέσα σε πολλά άρθρα. Θα πρέπει κανείς να διαβάσει όλα αυτά τα άρθρα και πάλι δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει όλα τα στοιχεία. Επίσης είναι πολλά στοιχεία που δεν αναφέρονται καθόλου μέσα στα άρθρα.

Όλα αυτά πρέπει να μαζευτούν σε ένα μεγάλο κείμενο. Απορώ πως δεν το έχει κάνει κάποιος μέχρι τώρα. Θα έπρεπε να το είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ η η ΧΑ για διαφορετικούς λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζεται με τη ΝΔ για την εξουσία. Οι ΑΝΕΛ και η ΧΑ αντιμάχονται για τις ψήφους της κεντροδεξιάς. Η ΧΑ έχει έναν επιπλέον λόγο καθώς η ΝΔ είναι το κόμμα που τους φυλάκισε για να εμποδίσει την πολιτική τους άνοδο.
Νομίζω ότι εάν μαζευτούν όλα τα αρνητικά της ΝΔ σε ένα κείμενο και κυκλοφορήσει παντού, θα μείνουν πολύ λίγοι υποστηρικτές τους. Πιθανολογώ ότι θα μείνουν οι περίπου  400 χιλ που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές και αποτελούν την ενημερωμένη λίστα των μελών του ανθελληνικού κόμματος της ΝΔ. Εάν αφαιρέσουμε τους Ποταμίσιους και τους Πασοκοδημάρους που ψήφισαν τον Μητσοτάκη, θα μείνουν 200-300 χιλ. Αυτό είναι ένα ποσοστό 4-5,5% και είναι ανάλογο με αυτό που παίρνει το ΠΑΣΟΚ.
Η λίστα με τα «στραβά» της ΝΔ πρέπει να κυκλοφορήσει παντού. Σε αυτό είμαι βέβαιος ότι θα έχετε σημαντική βοήθεια από πολλές μεριές. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ είναι πιθανοί συνεργάτες στο εγχείρημα αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και άλλοι, τόσο από το χώρο της αριστεράς όσο και το χώρο της κεντροδεξιάς.
Μια παρόμοια λίστα πρέπει να φτιαχτεί και για το ΠΑΣΟΚ. Αυτή κανονικά θα έπρεπε να την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή δεν είναι επικίνδυνο σαν κόμμα. Τα ποσοστά του είναι πολύ χαμηλά και δεν διεκδικεί την εξουσία. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ΝΔ.
Στη κεντροδεξιά πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα. Χρειάζεται να εξαπολυθεί ανελέητος διωγμός στους πολιτικούς, τα στελέχη, τα μέλη και τους υποστηρικτές της ΝΔ. Μόνο εάν εξαφανιστούν όλοι αυτοί, θα μπορέσει να φύγει η χώρα από το βαθύ σκοτάδι. 

Α. Σ.