Μητσοτάκης = Μάνος = Ανδριανόπουλος

Guy Verhofstadt 
= Guy Verhofstadt = ALDE ( Europe ) = Libertarian Party ( USA )

Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε! Ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος θεωρούνται οι βασικοί εκπρόσωποι του πολιτικού φιλελευθερισμού και του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα. Οι θέσεις τους είναι παρόμοιες με αυτές του ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe). Η Δράση του Μάνου είναι μάλιστα  μέλος του ALDE. Λανθασμένα έχει επικρατήσει η άποψη ότι είναι κεντρώα κόμματα. Έχουν στοιχεία από το κέντρο και στοιχεία από την ακροδεξιά. Σε οικονομικά ζητήματα ακολουθούν τον νεοφιλελεύθερο μοντέλο που συντελεί στη αύξηση των διαφορών εισοδήματος και πλούτου.

Το αντίστοιχο στις ΗΠΑ είναι το Libertarian Party. Είναι ένα πολύ μικρό κόμμα που δεν έχει κερδίσει ποτέ έδρα στο Αμερικανικό Κοινοβούλιο. Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, σε θέματα ελευθεριών είναι στα αριστερά των Δημοκρατών ενώ σε οικονομικά θέματα στα δεξιά των Ρεπουμπλικανών. Σχεδόν το ίδιο ισχύει με το ALDE. Σε θέματα ελευθεριών είναι στα αριστερά των Σοσιαλδημοκρατών αλλά σε θέματα οικονομικά στα δεξιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.
Το 1994, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος  αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία. Αιτία οι πολιτικές διαφωνίες με τον τότε αρχηγό Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος δήλωνε πως «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι νεοφιλελεύθερο κόμμα». Το 1998, ο Στέφανος Μάνος διαφώνησε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας και διεγράφη. Αιτία η τροπολογία για τις ΔΕΚΟ, που είχε φέρει ο υπουργός οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου.
Ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος είναι απόλυτα ειλικρινείς και εκφράζουν καθαρά και ανοιχτά την ιδεολογική τους τοποθέτηση. Οι Μητσοτακαίοι το κρύβουν. Το κρύβουν από τους χαζούς και τους άσχετους. Όσοι καταλαβαίνουν λίγα πράγματα και συγκρίνουν τις πολιτικές θέσεις αντιλαμβάνονται ότι πάνω-κάτω είναι το ίδιο πράγμα.
Το κρύβουν εσκεμμένα. Ξέρουν πολύ καλά ότι είναι ξένο σώμα μέσα στη ΝΔ. Ξέρουν καλά ότι η θέση τους δεν είναι μέσα στη Νέα Δημοκρατία αλλά σε ένα κόμμα σα τη Δράση, τη Δημοκρατική Συμμαχία, τη Φιλελεύθερη Συμμαχία η τη Δημιουργία Ξανά.
Είναι από τα πολύ περίεργα της Ελλάδας. Όλα τα παλαβά σε αυτή τη χώρα συμβαίνουν.  Ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος δεν έχουν θέση στη ΝΔ ενώ ο Μητσοτάκης γίνεται αρχηγός της ΝΔ. Πως γίνεται αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Αφού είναι ίδιοι. Τελείως πανομοιότυποι δεν μπορεί να είναι αλλά πολύ σχετικοί είναι.
Η Νέα Δημοκρατία συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP). Πως γίνεται αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να είναι κάποιος που η ιδεολογία του είναι παρόμοια με αυτή του ALDE που είναι κάτι τελείως διαφορετικό από EPP;  Όλα τα ανάποδα στην Ελλάδα συμβαίνουν! Ο Μητσοτάκης όχι απλώς δεν μπορεί να είναι αρχηγός της ΝΔ αλλά ούτε θέση έχει μέσα στη ΝΔ. Χαριστικά τον άφηναν να παραμένει τόσο καιρό. Κανονικά έπρεπε να είχε ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο. Η θέση του είναι σε ένα άλλο κόμμα γιατί η ιδεολογία του είναι ανάλογη. Πρέπει άμεσα να φύγει όχι μόνο από αρχηγός αλλά και από το κόμμα γενικότερα.

Μιχάλης