Βούλιαγμα μαζί με τη σαβούρα ;

Εξαιρετικό! Υπέροχο! Θαυμάσιο! Με εκφράζει απόλυτα! Αναφέρομαι στο προηγούμενη τριλογία άρθρων «Μάριε τι δεν καταλαβαίνεις;». Ο Μάριος μπορεί να καταλαβαίνει αλλά υπάρχουν και πολλά στουρνάρια μέσα στη ΝΔ που δεν καταλαβαίνουν. Θα προσπαθήσω να εστιάσω και να τα κάνω πολύ απλά και κατανοητά με μια παραβολή.  Όποιος πια δεν τo καταλαβαίνει είναι τελείως στουρνάρι.
Η ΝΔ είναι γεμάτη απατεώνες, ψεύτες, λωποδύτες, προδότες, παλιανθρώπους, άχρηστους, αδιάβαστους, στενόμυαλους, οπισθοδρομικούς.
Έχει όμως και ανθρώπους έντιμους, ικανούς, φιλοπάτριδες, διαβασμένους και με ανοιχτούς ορίζοντες. Δεν μπορώ να ξέρω τα ποσοστά της κάθε κατηγορίας. Για χάρη απλοποίησης να θεωρήσουμε  ότι είναι μισοί – μισοί.
Η πρώτη κατηγορία είναι η σαβούρα που βυθίζει σιγά σιγά το καράβι της ΝΔ. Η δεύτερη κατηγορία έχει τρεις επιλογές. Η μία είναι να πετάξει όλη τη σαβούρα και να σώσει το καράβι της ΝΔ. Η δεύτερη επιλογή είναι να πηδήξει σε μια βάρκα και να αφήσει το καράβι με τη σαβούρα να βυθιστεί. Η τρίτη επιλογή είναι αυτή που ακολουθεί και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί. Να παραμείνει με τη σαβούρα στο καράβι και να βυθιστούν όλοι μαζί. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει.
Όλοι οι πολιτικοί της ΝΔ σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο περνούν το μήνυμα ότι θα ακολουθήσουν τη τρίτη τακτική. Όταν συνεχώς μιλάνε για ενόητα του κόμματος τι άλλο μήνυμα να πάρει κανείς; Εάν είχαν σκοπό να κάνουν εκκαθάριση θα χρησιμοποιούσαν άλλη φρασεολογία. Μερικοί κάτι πάνε να πουν για αλλαγή, νέα αρχή κλπ αλλά προτάσουν πρώτα την ενότητα. Αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί. Τη σαβούρα η τη πετάς η τη κρατάς. Εάν κρατήσεις τη σαβούρα, τότε αλλαγή δεν γίνεται.
Βέβαια δεν θα τους διώξουν ακριβώς  αλλά θα τους βγάλουν από διάφορες θέσεις. Αυτοί μετά θα φύγουν από μόνοι τους όταν υποβαθμιστεί σημαντικά ο ρόλος του μέσα στο κόμμα. Είναι πολύ δύσκολο να πετάξει κανείς το μισό κόμμα. Επομένως η εναλλακτική να πετάξουν τη σαβούρα και να σώστουν το καράβι της ΝΔ είναι πρακτικά πολύ δύσκολη.
Παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία στο υγιές κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας να πηδήξει σε μια βάρκα και να αφήσει το καράβι να βυθιστεί μαζί με τη σαβούρα. Αυτό είναι όμως λένε οι Αγγλοσάξονες «window of opportunity» δηλαδή ένα «παράθυρο ευκαιρίας».  Αυτό σημαίνει ότι το παράθυρο είναι τώρα ανοικτό αλλά σε λίγο θα κλείσει.
Η βάρκα διάσωσης θα φύγει με λίγους η θα λυθεί και μετά δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Θα βυθιστούν όλοι μαζί. Τους το είπαμε, τους το ξανά είπαμε συνέχεια και συνέχεια...άπειρες φορές. Μετά βγαίνει ο Σαλμάς και οποιοσδήποτε άλλος που ενδεχομένως ανήκει στη κατηγορία του υγιούς κομματιού και κλαίγεται ότι αυτός δεν φταίει. Μάριε, η πηδάς στη βάρκα και σώζεσαι η θα βουλιάζεις μαζί με τη σαβούρα. 

Τίμος