Ράβουμε από τώρα κοστούμια !

            Δεν αντέχω άλλο αυτή τη φοβία που διακατέχει κάποιους συναγωνιστές σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα που θα φέρει η ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Νομίζω ότι η ΝΕΑ ΑΡΧΗ μπορεί να πάρει τουλάχιστο ένα ποσοστό 15%. Αυτό είναι 900 χιλ. ψήφοι. Δεν πετάω το νούμερο στη τύχη, θα το αιτιολογήσω παρακάτω. Ο Βαρουφάκης μόνος του πήρε 130 χιλ. στη Β’ Αθηνών. Δεν μπορούμε να πιάσουμε 900 χιλ. σε όλη την Ελλάδα;
            Τα έχω πει και σε συναντήσεις. Έπρεπε να έχουμε ήδη γίνει κόμμα. Θα βρίσκαμε γραφεία από χορηγούς. Ας μην ήταν σε κεντρικό σημείο, δεν πειράζει. Τα κανάλια δεν μας παίζουν τώρα που είμαστε κίνηση. Ακόμη και κόμμα να γίνουμε δεν θα μας παίζουν. Θα αναγκαστούν να μας παίξουν μόνο όταν μπούμε στη Βουλή. Δεν τους έχουμε ανάγκη. Έχουμε κάνει πολύ δουλειά από μόνοι μας, μέσω ιντερνετ, με φυλλάδια και από στόμα σε στόμα. Έχουμε αναπτύξει σημαντικό δίκτυο που εξακολουθεί να μεγαλώνει. Οι δημοσκόποι μπορεί να μας κάνουν ζημιά και πρέπει να προφυλαχτούμε.
            Θα εξηγήσω το 15% με αριθμούς. Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα κάποιων κοινωνικών ομάδων. Έχει αναπτύξει θέσεις που είναι φιλικότερες και ευνοϊκότερες από κάθε άλλο κόμμα.  Αυτό οφείλεται στο τρόπο δημιουργίας, οργάνωσης και αυτοπροσδιορισμού της. Από τις σημαντικότερες κοινωνικές ομάδες είναι των οικιστών και των ανέργων.       
            Μόνο οι περιπτώσεις των οικοδομικών συνεταιρισμών είναι 500 χιλ. Μαζί με τις άλλες περιπτώσεις  οικογενειών που αντιμετωπίζουν δασικό πρόβλημα η άλλο οικιστικό πρόβλημα φθάνουμε 1-1,5 εκ. Κάθε οικογένεια έχει περισσότερους από 1 ψηφοφόρους. Εάν υπολογίσουμε μέσο όρο 2-3 ψήφων σε κάθε οικογένεια τότε έχουμε 2 (1 Χ 2) εκ. ψήφους στη χειρότερη περίπτωση και 4,5  (1,5 Χ 3) εκ. στη καλύτερη περίπτωση.
           
            Παίρνω τη χειρότερη περίπτωση δηλαδή τα 2 εκ. Δεν περιμένουμε να τους κερδίσουμε όλους. Σίγουρα αρκετοί θα ψηφίσουν Βλάχο, Μπούρα, Οικονόμου για να εκλέγονται αυτοί και να διαιωνίζονται τα προβλήματα τους. Τι να κάνουμε; Υπάρχουν και οι βλάκες σε αυτή τη χώρα. Μόνο το 20% από αυτούς τους ψήφους να πάρουμε είναι 400 χιλ.
            Οι άνεργοι είναι επίσης 1,5 εκατομμύριο. Έχουν όμως και οικογένειες που θα θελήσουν να τους βοηθήσουν ψηφίζοντας ένα κόμμα που θα δώσει τέλος στο πρόβλημα τους. Με την ίδια λογική υπολογίζουμε 3 (1,5 Χ 2) με 4,5 (1,5 Χ 3) εκ. ψήφους. Παίρνω πάλι τη χειρότερη περίπτωση δηλαδή 3 εκ. ψήφους. 
            Δεν περιμένουμε να τους κερδίσουμε όλους. Σίγουρα αρκετοί θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να εξακολουθήσουν να είναι άνεργοι. Τι να κάνουμε; Υπάρχουν και άλλοι βλάκες σε αυτή τη χώρα. Μόνο το 20% να πάρουμε από αυτές τις ψήφους έχουμε άλλες 600 χιλ. Σύνολο 1 εκ.  δηλαδή πάνω από 15%. Αυτό μόνο από δύο κοινωνικές ομάδες, των οικιστών και των ανέργων. Δεν θα πάρουμε και κάτι ακόμη;  Πλησιάζουμε το 20%.
            Ράβουμε από τώρα κουστούμια και μοιράζουμε υπουργεία! Το τελευταίο ήταν αστείο. Δεν θα γίνουμε σαν αυτά που κοροϊδεύουμε.

Πάνος Ν