Αουτσάιντερ


             Δεν ξέρω από που παίρνουν οι φίλοι και συναγωνιστές τις πληροφορίες σχετικά με την εκλογή της Ντόρας στην ηγεσία της ΝΔ. Έχω να τους πω μόνο το εξής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πράγματι το φαβορί. Μη βιάζεστε όμως να προεξοφλείστε νίκη τη Ντόρας στη κούρσα της διαδοχής.   
            Φαβορί ήταν και στη προηγούμενη αλλαγή αρχηγού. Ο Σαμαράς ξεκίνησε σαν αυτσάιντερ. Πολλοί λίγοι πίστευαν στην αρχή της κούρσας τότε ότι ο Σαμαράς μπορεί να κέρδιζε. Ήταν χαμένος από το πολιτικό σκηνικό για χρόνια και είχε διατελέσει μόνο για λίγο Υπουργός Πολιτισμού.

            Εικάζεται ότι τη νίκη του την έδωσε η στροφή μεγάλου μέρους του Καραμανλικού μπλοκ. Ο ίδιος ο Καραμανλής ίσως να μην ενεπλάκη προσωπικά στην εκλογή. Το Καραμανλικό μπλοκ μπορεί να κινείται και χωρίς την υπόδειξη του Καραμανλή.  Εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό μπλοκ του κόμματος. Μετά είναι το Σαμαρικό και το Μητσοτακικό. Θεωρώ πολύ δύσκολο να συνεννοηθούν οι Μητσοτακικοί με τους Σαμαρικούς.

            Άλλα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι Δένδιας, Βορίδης, Μητσοτάκης. Μπορεί να βγει και κανένα καινούργιο αυτσάιντερ τη τελευταία στιγμή και να κερδίσει τελικά τη κούρσα. Νομίζω ότι και πάλι το Καραμανλικό μπλοκ θα κρίνει την έκβαση. Εάν θελήσουν να στραφούν προς κάποιο αουτσάιντερ μπορούν να το εκλέξουν. 

Θανάσης Δ