Το καλύτερο για τη χώρα


Για όσους είναι πάρα πολύ χαζοί  και δεν το έχουν ακόμη καταλάβει:
Τσίπρας = Σαμαράς = Παπανδρέου = Κομανέτσι
ΣΥΡΙΖΑ = ΠΑΣΟΚ = ΝΔ = ΑΝΕΛ
          Οι τωρινοί κάποια θα τα κάνουν λίγο καλύτερα και άλλα λίγο χειρότερα από τους προηγούμενους. Σε γενικές γραμμές θα είναι μια απο τα ίδια. Το θέμα είναι να καταφέρουμε να τους διώξουμε γρήγορα και να μην μείνουν δυο χρόνια όπως οι προκάτοχοι τους.
         Το ιδανικό σενάριο που κατά την άποψη μου εξυπηρετεί καλύτερα τη χώρα είναι:
  • Τακτοποίηση και ανανέωση κεντροδεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας.
  • Πίεση σε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ώστε να αναγκαστούν να προσφύγουν σε εκλογές σύντομα.
  • Δημιουργία κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας αποτελούμενη από πολιτικούς και τεχνοκράτες. Ο Πρωθυπουργός θα είναι κοινής αποδοχής και δεν θα είναι αρχηγός ούτε του πρώτου ούτε του δεύτερου κόμματος.
         Δεν αναλύω το καθένα σε λεπτομέρειες γιατί έχει ήδη γίνει από άλλους φίλους σε προηγούμενα άρθρα. Πρέπει να προηγηθούν σύντομες εκλογές της κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας ούτως ώστε να αποτυπωθεί ο νέος συσχετισμός δυνάμεων. Για να μπορέσουμε να βγούμε από τη κρίση χρειάζεται σύμπραξη: α) μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος που αντιπροσωπεύεται στα κόμματα β) τεχνοκρατών και πολιτικών. Ούτε οι τεχνοκράτες αλλά ούτε και οι πολιτικοί μπορούν από μόνοι τους.
          Όσο εναλλάσσονται ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΝΔ+ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία θα γυρίζουμε συνέχεια γύρω-γύρω από τα ίδια προβλήματα. Το θέμα είναι ότι το σενάριο που συμφέρει τη χώρα δεν συμφέρει όλους αυτούς  που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο και μας πίνουν το αίμα. Από μόνοι τους θα αφήσουν τα πράγματα όπως έχουν. Πρέπει να τους αναγκάσουμε να κάνουν αυτό που συμφέρει τη χώρα και όχι ότι συμφέρει τη πάρτη τους.

Ρ.Κ.