Ας φαγωθούνε μεταξύ τους!

          Όσοι ρομαντικοί περιμένουν ότι η ΝΔ θα αλλάξει, απλά πετάνε στα σύννεφα. Δεν βλέπω το λόγο να περιμένουμε κάτι. Δεν δίνω καμία πιθανότητα. Τώρα εάν δεν είναι ο Σαμαράς και είναι η Μπακογιάννη η ο Μητσοτάκης η και κάποιος άλλος δεν παίζει κανένα ρόλο. Κάποιος φίλος σε προηγούμενο άρθρο επεσήμανε κινήσεις που γίνονται για αλλαγή σελίδας. Ίσως αναφέρεται και στο δείπνο της Γιαννάκου. Εκτός από την οικοδέσποινα και 2-3 άλλους όλοι οι υπόλοιποι ήταν πλουσιόπαιδα, Κολεγιόπαιδα και από πολιτικά τζάκια.  
          Ξέρω προσωπικά αρκετούς από τους πολιτικούς της ΝΔ. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο προσόν εκτός από σχετική ευχέρεια λόγου. Το μόνο που τους διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι ότι κάποια στιγμή επέλεξαν να ασχοληθούν με τα πολιτικά. Αντίθετα έχουν «μπολιαστεί» με μια μικροπολιτική και παλαιοκομματική νοοτροπία που δεν μπορούν εύκολα να αλλάξουν.

          Αυτό που χρειάζεται είναι ένα νέο κόμμα. Ας τους αφήσουμε όλους αυτούς: παλαιοκομματικούς, μικροπολιτικούς, στενόμυαλους, άσχετους, ανίκανους, πλουσιόπαιδα, Κολεγιόπαιδα, πολιτικά τζάκια... Ας φαγωθούνε μεταξύ τους! Δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε πια με τα εσωκομματικά της ΝΔ. Μόνο κριτική να ασκούμε. Ας ασχοληθούμε με το πως θα φτιάξουμε ένα νέο κόμμα χωρίς όλα τα ελαττώματα της ΝΔ. Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο να πετύχει ένα νέο κόμμα. Περισσότερα επί του θέματος σε επόμενο άρθρο.

Ε.Δ.