Λύση για τη ΧΑ


Αυτό που συμβαίνει με τη ΧΑ είναι απαράδεκτο. Δεν υπάρχει ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου που βουλευτές ενός κόμματος να είναι στη φυλακή. Συμβαίνουν μόνο σε μπανανίες . Το πρόβλημα είναι όχι μόνο νομικό αλλά κυρίως πολιτικό. Το δύο σκέλη συνδέονται μεταξύ τους.
Αίσθηση μου είναι ότι κάποιοι πολιτικοί φωστήρες, κατόπιν πιέσεων, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ΧΑ με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Από τη μεριά τους οι Χρυσαυγίτες τους έκαναν πιο εύκολα τα πράγματα δίνοντας τους πάτημα για να εφαρμόσουν το σχέδιο τους.
Εάν κάποιοι θέλουν να αντιμετωπίσουν τη ΧΑ πρέπει να καταπολεμήσουν πρώτα τους λόγους που δυνάμωσαν την ΧΑ: λαθρομετανάστευση, ανεργία, αποτυχία πολιτικού συστήματος κλπ. Στις δημοκρατίες οι πολιτικοί αντίπαλοι αντιμετωπίζονται με επιχειρηματολογία και πολιτικούς τρόπους και όχι με φυλακίσεις.
Η λύση στο πολιτικό σκέλος του προβλήματος της ΧΑ είναι μόνο μία.
Δημιουργία ενός κόμματος στα πρότυπα των κομμάτων Λεπέν και Φάρατζ. Στο κόμμα θα συμμετέχουν πρόσωπα από την ΧΑ, τον ΛΑΟΣ, τις Ρίζες, άλλα μικρότερα κόμματα του δεξιού πατριωτικού χώρου όπως και πρόσωπα που βρίσκονται εκτός κομμάτων. Εναλλακτικά θα μπορούσε να γίνει συμμαχία κομμάτων αλλά η πρώτη περίπτωση είναι σαφώς καλύτερη. Το κόμμα θα είναι πολυσυλλεκτικό και θα έχει ακραίες και πιο ήπιες εκπροσωπήσεις. Ήδη στο κόμμα της ΧΑ βρίσκονται πρόσωπα που δεν είναι τόσο ακραία.
          Η λύση στο πολιτικό σκέλος θα βοηθήσει και το νομικό. Δεν υποστηρίζω ότι θα πρέπει να αθωωθούν όσοι είναι πραγματικά ένοχοι. Όμως κάτι κατηγορίες για καραμπίνες είναι αστείες. Δείχνει ότι προσπαθούν να τους φορτώσουν ότι μπορούν. Όλη η Κρήτη έπρεπε να είναι φυλακή.
Η λύση αυτή είναι συμβιβαστική και καλύτερη για όλους: τους Χρυσαυγίτες, το πολιτικό σύστημα, τη χώρα. Βέβαια δεν είναι τέλεια λύση. Όποιος όμως έχει αντιρρήσεις ας προτείνει κάτι καλύτερο. Είναι λύση να βρίσκεται στη φυλακή το τρίτο κόμμα; Ούτε πρόκειται να εξαφανιστούν παρόλο που θα το ήθελαν πολλοί. 

Α.Σ.